, Τετάρτη
19 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Δεν κάνουν πίσω οι Τροϊκανοί


Ούτε ένα βήμα πίσω δεν πρόκειται να κάνει η τρόικα, η οποία στις έως τώρα συζητήσεις επί ελληνικού εδάφους φάνηκε αδιάλλακτη. Η κυβέρνηση σε αρκετές περιπτώσεις έχει μείνει έκπληκτη με τον τρόπο που χειρίζεται το όλο θέμα ο Πολ Τόμσεν και οι συν αυτώ, οι οποίοι αποδεικνύονται άτεγκτοι και ανυποχώρητοι σε σχέση με ό,τι προβλέπεται στο Μνημόνιο. Για τους «τροικανούς» δεν τίθεται κανένα ζήτημα επαναδιαπραγμάτευσης των όρων της αρχικής συμφωνίας. Αντιθέτως, εκεί όπου κάνουν focus είναι στους ανεκπλήρωτους στόχους της ελληνικής πλευράς, η οποία βρίσκεται συνεχώς σε θέση απολογητή.
Το γεγονός έχει προκαλέσει ανησυχία στο οικονομικό επιτελείο και έχει θορυβήσει το Μέγαρο Μαξίμου, που μόλις τώρα δείχνει να αντιλαμβάνεται τι συνεπάγεται ο όρος «διαπραγματεύομαι»με την τρόικα. Οι επικεφαλής της δεν δείχνουν διατεθειμένοι να κάνουν ούτε βήμα πίσω σε οτιδήποτε, προφανώς γιατί έχουν λάβει αυτές τις εντολές από την έδρα τους.Και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις πολύ δύσκολα θα κάνουν πίσω και στο δεύτερο γύρο της επίσκεψης τους, που προσδιορίζεται χρονικά για το τέλος Ιουλίου. Και ίσως γι αυτό ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας να εμφανίστηκε χθες τόσο απαισιόδοξος της πρώτες του δηλώσεις ως νέος επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.