13:36, Σάββατο
28 Μαΐου 2022

“Δεν υποχωρούμε στις αντιδράσεις…”

pasok grafeiaΤο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο δεν μπορεί να είναι πεδίο μικροκομματικών αντιπαραθέσεων, τονίζει το ΠΑΣΟΚ μετά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου της Κ.Ο. του Κινήματος.

Το ΠΑΣΟΚ, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στηρίζει την πρωτοβουλία Ρουπακιώτη και πιέζει για την όσο το δυνατό πιο γρήγορη ψήφιση του ενώ προστίθεται πως το περιεχόμενο του νόμου «υπαγορεύεται από το αξιακό μας σύστημα και για αυτό το λόγο δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουμε στις αντιδράσεις συντηρητικών, αναχρονιστικών, ξενόφοβων και ρατσιστικών κύκλων».

Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, πρόκειται για μια παρέμβαση που στοχεύει στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων, των επιλογών και της αξιοπρέπειας των πολιτών, σύμφωνα και με τα όσα ισχύουν σε όλη την Ευρώπη.

Απευθυνόμενο σε όσους πιστεύουν ότι το νομοσχέδιο κρύβει κινδύνους για άλλες πολιτικές ομάδες ή για την ελευθερία του λόγου, το ΠΑΣΟΚ απαντά πως το νομοσχέδιο αφορά στην καταπολέμηση του ρατσιστικού μίσους και της ρατσιστικής νεοναζιστικής βίας και μόνο αυτά.

«Καμία συντηρητική λογική δεν μπορεί και δεν πρέπει να σταθεί εμπόδιο στην άποψη αυτή. Και όλες οι δυνάμεις του συνταγματικού τόξου έχουν σημαντική ευθύνη για την ψήφιση και εφαρμογή του νόμου», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.