, Πέμπτη
30 Μαρτίου 2023

Δημ. Παπαγγελόπουλος: Τι μου είπε ο Καραμανλής όταν ανέλαβα υπουργός του Τσίπρα

«Φυσικά και έχω επαφές με τον Κώστα Καραμανλή. Ένα από τα πολλά ελαττώματά μου είναι ότι παραμένω πιστός στις φιλίες μου. Όταν ανέλαβα υπουργός, ο πρώην πρωθυπουργός με συνεχάρη και μου συνέστησε να κάνω ό,τι μπορώ για το καλό της πατρίδας μας».
Αυτά λέει μεταξύ άλλων ο Δ. Παπαγγελόπουλος, Αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παρασκήνιο» που κυκλοφορεί σήμερα Σάββατο και τη δημοσιογράφο Χρύσα Σαραντοπούλου.
Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, στην ερώτηση της δημοσιογράφου «πώς θα χαρακτήριζε τον εαυτό του και που τον τοποθετεί πολιτικά», ανέφερε ότι «είναι ένας απλός Έλληνας πολίτης, που αγαπάει πάρα πολύ την πατρίδα του, τους απλούς ανθρώπους της και όλα όσα μπορούν να θεωρηθούν ότι την απαρτίζουν…  Τις φυσικές ομορφιές της, την ιστορία της, τα μνημεία της, τους αγώνες του λαού της και ένα σωρό άλλα».
Επίσης αποκλείει το ενδεχόμενο να πολιτευτεί στις επόμενες εκλογές λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το έχω πει πολλές φορές. Δεν σκέπτομαι να πολιτευτώ, γιατί θεωρώ ότι δεν είμαι ικανός για πολιτική σταδιοδρομία. Επιπλέον, είμαι από τη φύση μου κατά βάθος αντιεξουσιαστής, δεν μου αρέσουν τα αξιώματα, μολονότι απέκτησα αρκετά, αλλά αυτό οφείλεται σε διάφορες ευνοϊκές για μένα συγκυρίες».
Όταν καλείται από τη Χρύσα Σαραντοπούλου να περιγράψει με ένα επίθετο τον Αλέξη Τσίπρα ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος λέει: «Δεν αρκεί ένα επίθετο. Χρειάζονται πολύ περισσότερα. Θα αρκεστώ σε μερικά. Ως πρωθυπουργός, αποφασιστικός, ικανός, ευφυέστατος, ακαταπόνητος, ασυμβίβαστος. Ως άνθρωπος, χαλαρός, με μεγάλη αίσθηση του χιούμορ και πολύ ανθρώπινος».
Τέλος αποκαλύπτει ότι έμμεσα ή άμεσα έχει δεχθεί απειλές για τη ζωή του και στην ερώτηση αν είχαν επιχειρήσει ποτέ να τον προσεγγίσουν ως εισαγγελικό λειτουργό για να τον χειραγωγήσουν, λέει επί λέξει: «Στην αρχή της σταδιοδρομίας μου, πριν από πολλά χρόνια, ναι. Επειδή όμως οι προσπάθειές τους έπεσαν στο κενό, δεν επαναλήφθηκαν. Σας υπενθυμίζω όμως ότι γνωστός επιχειρηματίας πριν από έναν χρόνο μού επιτέθηκε δημοσίως, επειδή, όπως ο ίδιος είπε, μου ζήτησε κατ’ επανάληψη να συναντηθούμε και εγώ αρνήθηκα. Αυτός είχε μάθει να βλέπει όποιον θέλει και όποτε θέλει και εγώ συναντώ μόνο όποιον θέλω και προειδοποιεί όσους σχεδιάζουν να του «πετάξουν λάσπη»: «Φυσικά και υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι, όπως υπήρξαν και στο παρελθόν και θα υπάρξουν και στο μέλλον. Βέβαια αγνοούσαν και αγνοούν ότι εγώ διαθέτω ένα-δύο συντριπτικά πλεονεκτήματα απέναντί τους. Λόγω ιδιοσυγκρασίας, θεωρώ τη ζωή ένα παιχνίδι και η χαρά του παιχνιδιού με ξετρελαίνει. Επιπλέον, εγώ δεν έχω να χάσω τίποτα, αφού είμαι ήδη συνταξιούχος, δεν έχω φιλοδοξίες, δεσμεύσεις και υποχρεώσεις, άρα είμαι ελεύθερος, ενώ οι αντίπαλοί μου έχουν να χάσουν πάρα πολλά.