22:19, Τετάρτη
28 Σεπτεμβρίου 2022

Διαφωνία 2 υπουργών για το ρόλο ΔΝΤ

Πλήρης διαφωνία μεταξύ δύο κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης προκύπτει από την προσέγγιση των υπουργών Οικονομίας Δ. Παπαδημητρίου και Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη, όσον αφορά την παρουσία του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.
Παπαδημητρίου: «Νομίζω ότι θέλουν να συμμετάσχουν και εμείς τους θέλουμε εντός»
«Το ΔΝΤ έχει αλλάξει πολλές φορές την άποψή του. Είναι πολύ δύσκολο να γνωρίζουμε αν πράγματι θέλουν να είναι εντός ή εκτός. Νομίζω ότι θέλουν να συμμετάσχουν και εμείς τους θέλουμε εντός», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου, μιλώντας στο Bloomberg.
Τώρα, το Ταμείο πρέπει να αποφασίσει αν η ελληνική ανάκαμψη θα συμβεί με ή χωρίς τη συμμετοχή του, ανέφερε στη συνέντευξη. Ο δρόμος προς την ανάπτυξη περνά διαδοχικά από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, την ελάφρυνση του χρέους και μετά την εισαγωγή στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, τόνισε ο κ. Παπαδημητρίου
Σκουρλέτης: «η συζήτηση μπορεί να συνεχιστεί με τους ευρωπαίους εταίρους μας και χωρίς το ΔΝΤ»
Από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, δήλωσε όσον αφορά την παρουσία του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, ότι αυτή «φαίνεται πως προϋποθέτει την υιοθέτηση τέτοιων θέσεων που θα είναι σε βάρος των συμφερόντων της χώρας, και ιδιαίτερα του κόσμου της εργασίας», προσθέτοντας «νομίζω, λοιπόν, ότι η συζήτηση μπορεί να συνεχιστεί με τους ευρωπαίους εταίρους μας και χωρίς το ΔΝΤ».
«Πρόθεση της κυβέρνησης είναι το παρόν πρόγραμμα, τα σημερινά μέτρα που έχουν ήδη ψηφιστεί να είναι τα τελευταία και να επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις ότι το 2017 θα είναι ένα έτος ανάπτυξης και ταυτόχρονα όμως σταθεροποίησης των όποιων επιτυχιών μπορούν να υπάρξουν έτσι ώστε να μπορούμε να πούμε ότι έχουμε δημιουργήσει πια τους όρους απεμπλοκής από τις πολιτικές της λιτότητας», τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Σκουρλέτης αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση για τη δεύτερη αξιολόγηση.
Ο κ. Σκουρλέτης επισήμανε μάλιστα ότι υπάρχει συνέχεια στην κυβερνητική πολιτική και ότι ο ανασχηματισμός δεν σημαίνει ότι ανέλαβε κάποια άλλη κυβέρνηση.real.gr