, Τρίτη
28 Νοεμβρίου 2023

Επίθεση Γεννηματά κατά Μαξίμου


Με μια σκληρή ανακοίνωση επιτέθηκε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά κατά του μεγάρου Μαξίμου, ενόψει της λήψης της τελικής απόφασης για το πακέτο μέτρων των 11,5 δισ. .
Η κ. Γεννηματά είπε ότι υπάρχουν περιθώρια να μειωθεί η σπατάλη στο κράτος και πως ο πρωθυπουργός πρέπει άμεσα να καλέσει τους Υπουργούς και να τους ζητήσει να καταθέσουν συγκεκριμένα σχέδια για την εξοικονόμηση πόρων στον τομέα ευθύνης τους.
Η Φώφη Γεννηματά πρόσθεσε: «Το ΠΑΣΟΚ επαναλαμβάνει ότι είναι κατά των οριζόντιων μέτρων. Δεν τα αντέχει η ελληνική κοινωνία. H Κυβέρνηση θα πρέπει να βρει τώρα έστω 2 δισεκατομμύρια από τα ισοδύναμα μέτρα των 18 δισεκατομμυρίων, που παρουσίασε ο κ. Σαμαράς ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Ζάππειο».
Και συνέχισε σε έντονο ύφος: «Η ΝΔ δεν προσέφερε καμία βοήθεια στην Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και δεν αναγνώρισε ποτέ τις τεράστιες ευθύνες της Κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, που εκτόξευσε το χρέος. Αντίθετα, φόρεσε τον αντιμνημονιακό μανδύα, τον οποίο πέταξε αυτομάτως όταν έγινε ξανά Κυβέρνηση. Είναι ο ίδιοι άνθρωποι που, με τα «Ζάππειο Ι, ΙΙ και ΙΙΙ» έδωσαν ψεύτικες ελπίδες στους πολίτες. Αρκεί μια σύγκριση αυτών που είπαν πέρυσι και αυτών που είπαν φέτος στη ΔΕΘ. Ο κ. Σαμαράς ξεκαθάρισε με το παρελθόν απλά με δυο λέξεις: ουδείς αναμάρτητος. Ας κοιτάξει το μέλλον», κατέληξε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.