Επίθεση ΠΑΣΟΚ σε κυβέρνηση: "Απαγορεύουν στους πρόσφυγες να έχουν κινητό τηλέφωνο"

Με σκληρή γλώσσα σχολιάζει η Δημοκρατική Συμπαράταξη την τροπολογία σύμφωνα με την οποία οι πρόσφυγες, αιτούντες άσυλο και όσοι άλλοι αλλοδαποί δεν κατέχουν διαβατήριο δεν θα μπορούν να είναι συνδρομητές της ελληνικής κινητής τηλεφωνίας.
Στην ανακοίνωση της η Δημοκρατική Συμπαράταξη κάνει λόγο για ρατσιστικό και απάνθρωπο μήνυμα της τροπολογίας, και την χαρακτηρίζει ως “ντροπή”.
Δείτε την ανακοίνωση:
Ο κατήφορος συνεχίζεται. Η δήθεν προοδευτική κυβέρνηση αφού δυσκόλεψε την πρόσβαση των παιδιών των προσφύγων στην εκπαίδευση τώρα αφαιρεί το δικαίωμα στους γονείς τους να κατέχουν κινητό τηλέφωνο.
Οι υπουργοί Παππάς, Σκουρλέτης και Τόσκας υπογράφουν την κατάπτυστη, και αντίθετη στο άρθρο 5Α του Συντάγματος, τροπολογία με την οποία πρόσφυγες, αιτούντες άσυλο και όσοι άλλοι αλλοδαποί δεν κατέχουν διαβατήριο δεν θα μπορούν να είναι συνδρομητές της ελληνικής κινητής τηλεφωνίας.
Επικαλούνται λόγους εθνικής ασφάλειας θυμίζοντας άλλες κοινοβουλευτικές δυνάμεις που ταυτίζουν τους πρόσφυγες με την τρομοκρατία. Το μήνυμα της τροπολογίας είναι ρατσιστικό και απάνθρωπο. Η ψήφιση της θα είναι ένα ακόμη βήμα στον κατήφορο. Ντροπή!