23:01, Τετάρτη
06 Ιουλίου 2022

Ερώτημα – «φωτιά» από τη Ντ. Μπακογιάννη προς την κυβέρνηση για επιχειρήσεις και επενδύσεις

Για ακύρωση του φιλοεπενδυτικού προφίλ που ήθελε να παρουσιάσει ο Πρωθυπουργός μίλησε η βουλευτής της Ν.Δ. Ντόρα Μπακογιάννη, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «η αρνητική διάθεση της κυβέρνησης και η τετράμηνη καθυστέρηση του Προεδρικού Διατάγματος που θα καθορίζει τους όρους δόμησης ωθούν την BlackRock να επανεξετάσει την παρουσία της στην Ελλάδα».

«Η οικονομία παραμένει εγκλωβισμένη στο σπιράλ της στασιμότητας και συνεχώς κατρακυλά στις βαθμίδες της διεθνούς ανταγωνιστικότητας, χωρίς να διακρίνονται σημάδια ανάκαμψης. Οι παλινωδίες με το Ελληνικό και τις Σκουριές Χαλκιδικής επιβεβαιώνουν την κυβερνητική ανικανότητα στο θέμα της προσέλκυσης και διαχείρισης επενδύσεων», αναφέρει σε ερώτησή της που υπογράφει και ο βουλευτής Θανάσης Μπούρας.

Ειδικότερα στο πλαίσιο της ερώτησης των βουλευτών απευθύνονται τα εξής δύο ερωτήματα προς τον υπουργό Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου:
Με ποιο τρόπο θα διακοπεί η φυγή επιχειρήσεων στο εξωτερικό;
Πώς θα αντιμετωπίσετε την επενδυτική άπνοια στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος των επενδύσεων και της δημιουργίας θέσεων εργασίας;