10:34, Παρασκευή
19 Αυγούστου 2022

Η Νοτοπούλου, οι εσωκομματικές εκλογές και το… Σαββατοκύριακο στο ΤΕΕ!

του Βαγγέλη Στολάκη 
Στο ΤΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας στην λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου  αναμένεται να περάσει το Σαββατοκύριακό της η διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Νοτοπούλου καθώς θα συμμετέχει ως σύνεδρος στην 3η Συνδιάσκεψη της Νομαρχιακής Επιτροπής Α’ Θεσσαλονίκης.
Η κ. Νοτοπούλου είναι μια εκ των 250 περίπου συνέδρων που θα συμμετέχουν στη συνδιάσκεψη και οι οποίοι θα ψηφίσουν το νέο 45μελές όργανο. Η ίδια «κατέβηκε» στις εκλογές και εξελέγη σύνεδρος από την κομματική οργάνωση της Άνω Πόλης.
Μόλις ολοκληρωθεί η Συνδιάσκεψη, οι εργασίες της οποίας θα ξεκινήσουν με ομιλία του γραμματέα του κόμματος Παναγιώτη Ρήγα η νέα νομαρχιακή επιτροπή που θα εκλεγεί θα αποφασίσει για τον επόμενο συντονιστή της οργάνωσης. Επικρατέστεροι που θα διαδεχτούν τον κ. Μήτσο Δημητριάδη είναι ο Μίλτος Οικονόμου και ο Χρήστος Δουίτσης. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα όπως το παρελθόν στην ανάδειξη του νέου συντονιστή.
Υπενθυμίζεται πως πριν από δυο περίπου χρόνια μετά την παραίτηση του Νίκου Σαμανίδη από τη θέση του γραμματέα, η Νομαρχιακή Επιτροπή συγκλήθηκε και ψήφισε τρεις φορές (υποψήφιοι ήταν ο Μίλτος Οικονόμου και η στενή φίλη του Αλέξη Τσίπρα Ελευθερία Χατζηγεωργίου) χωρίς ωστόσο να κατορθώσει να εκλέξει νέο συντονιστή, αφού κανείς εκ των δυο υποψηφίων δεν συγκέντρωνε την απαραίτητη απόλυτη πλειοψηφία όπως ορίζει το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ. Μετά από τις τρεις άκαρπες προσπάθειες (καθώς τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας είχαν ψηφίσει λευκό ή άκυρο) την απόφαση έλαβε  το κεντρικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή που τοποθέτησε στην θέση του συντονιστή τον κ. Μήτσο Δημητριάδη.