, Τρίτη
29 Νοεμβρίου 2022

«Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπογράψει ποτέ την ψήφιση προληπτικών μέτρων 4,5δις»

“Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπογράψει ποτέ την παράλογη, αντιδημοκρατική και ανήθικη απαίτηση της πιο ακραίας νεοφιλελεύθερης ομάδας των δανειστών, να ψηφιστούν προληπτικά μέτρα 4,5 δισ. ευρώ για να ισχύσουν ύστερα από δύο, τρία ή τέσσερα χρόνια” υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, κατά την ομιλία του σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης στο παλιό δημαρχείο.
“Είναι σαφές ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα κρίσιμη εποχή, σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Το μέλλον αυτής της χώρας δεν μπορεί να είναι η παράδοση της εξουσίας σε ισχυρά συμφέροντα ούτε η παλινόρθωση της διαπλοκής και η περιθωριοποίηση των αδύναμων”, είπε και πρόσθεσε: “γιατί στην πραγματικότητα, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο -βλέπετε τι γίνεται στις ΗΠΑ- εξελίξεις που θα έχουμε στην Ε.Ε., το μεγάλο ζητούμενο είναι αν θα επικρατήσει μια λογική που το κατεστραμμένο κοινωνικό κράτος θα το καταστρέψει ακόμα περισσότερο προς όφελος της λεγόμενης ιδιωτικής οικονομίας ή αντίστροφα θα αλλάξει το υπόδειγμα των πολιτικών της λιτότητας που εφαρμόστηκε τα τελευταία είκοσι χρόνια”.
Ο υπουργός τόνισε ότι “οι εκλογές του 2019 θα είναι οι πιο πολωτικές στην ιστορία της χώρας, γιατί η ολιγαρχία και τα στηρίγματα της διακυβεύουν τα πάντα, το χρήμα τους, την εξουσία τους, την ασυδοσία τους, τις ασυλίες τους” και σημείωσε: “το μέλλον της χώρας για μας είναι η παραγωγική ανασυγκρότηση μέσα από τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας, την αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου, τη στήριξη της κοινωνίας. Βρισκόμαστε σε ένα σημείο που φαίνεται καθαρά η έξοδος από το σκοτεινό τούνελ που άνοιξε στην Ελλάδα με τα Μνημόνια. Βέβαια εμείς δεν θέλουμε απλώς μια έξοδο από την κρίση. Θέλουμε μια έξοδο με την κοινωνία όρθια, με τη δημοκρατία όρθια, με τις κοινωνικές κατακτήσεις ξανά στο προσκήνιο”.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ