, Τετάρτη
27 Σεπτεμβρίου 2023

Η πίκρα Χατζησωκράτη για Κουβέλη

Το σχοινί τέντωσε και τελικά έσπασε. Η κόντρα του Δημήτρη Χατζησωκράτη με τον Φώτη Κουβέλη έφτασε στα άκρα, με τον υπεύθυνο της οικονομικής πολιτικής της ΔΗΜΑΡ να υποβάλλει την παραίτησή του.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αποφάσισε να κρατήσει την έδρα της Β’ Αθήνας, και όχι την έδρα της Αιτωλοακαρνανίας, αφήνοντας τον κ. Χατζησωκράτη εκτός βουλής και δίνοντας τη βουλευτική έδρα στην κυρία Νίκη Φούντα.

Η οργή του κ. Χατζησωκράτη ξεχείλισε και αποφάσισε να παραιτηθεί της θέσης του. Αν και ο κύκλος του διαρρέει ότι η απόφασή του δεν σχετίζεται με το πρόσωπο της κ. Φούντα, όσοι γνωρίζουν καλά πρόσωπα και καταστάσεις λένε πως η πικρία του για την επιλογή της κ. Φούντα ήταν αυτή που τον οδήγησε στην παραίτηση. Όπως λένε, ο ίδιος θεωρεί ότι μπορεί να σταθεί πολύ καλά στο κοινοβούλιο και περίμενε να γίνει βουλευτής.

Ο Δημήτρης Χατζησωκράτης διευκρίνισε ότι μπορεί να παραιτείται από τη θέση του υπεύθυνου οικονομικής πολιτικής του κόμματος, παραμένει όμως μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και θα παρεμβαίνει στις εξελίξεις.