03:26, Παρασκευή
27 Μαΐου 2022

Η υπουργός Πολιτισμού στον Αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης

Στην Αμφίπολη θα βρεθεί σήμερα η υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας. Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Σερρών εξέδωσε δελτίο τύπου με το οποίο ανακοίνωσε την επίσκεψη της υπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού με ιδιαίτερη ικανοποίηση. Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, η κ. Κονιόρδου κατά την παρουσία της στην περιοχή, θα έχει την ευκαιρία να ξεναγηθεί στον Τύμβο Καστά και στο Μουσείο της Αμφίπολης.
Πιο συγκεκριμένα, την κ. Κονιόρδου θα υποδεχτούν στην Αμφίπολη ο Περιφερειάρχης κ. ΤζιτζικώσταςΑπόστολος, ο Αντ/άρχης Σερρών κ. Μωυσιάδης Ιωάννης, ο Θεματικός αντι/άρχης κ. Τσαλίκογλου Δημήτρης, ο Δήμαρχος Σερρών κ. Αγγελίδης Πέτρος, ο Δήμαρχος Αμφίπολης κ. Μελίτος Κων/νος, ο Συντονιστής της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Σερρών Σεβασλίδης Θεόδωρος, ο αν. Συντονιστής της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Σερρών και εκπρ. τύπου σ. Καρτερός Μιχάλης και ο επικ. του Τμήματος Πολιτισμού της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Σερρών σ. Καμαργιάννης Ηλίας.
Στις 11:00 πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη της υπουργού στον τύμβο Καστά και στον Αρχαιολογικό χώρο. Στη συνέχεια ακολουθεί ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο από την Έφορο Κατερίνα Μάλαμα, ενώ στις 13:00 θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις της υπουργού στο γραφείο Εφόρου Αρχαιολογικού Μουσείου με τον δήμαρχο Αμφίπολης, τον Αντιπεριφερειάρχη & Θεματικό Αντι/άρχη τομέα Τουρισμού, τον δήμαρχο Σερρών, τον Συντονιστή της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Σερρών, τον αν. Συντονιστής της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Σερρών και τον Επικεφαλής του Τμήματος Πολιτισμού της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Σερρών.
14:00- 15:30 θα παρατεθεί γεύμα από τον δήμαρχο Αμφίπολης και στη συνέχεια θα γίνει η αναχώρηση για Θεσσαλονίκη