05:17, Πέμπτη
18 Αυγούστου 2022

Θέμα εξεταστικής για το Μνημόνιο θα θέσουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες

Την πρόθεσή του να θέσει το θέμα της εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση των συνθηκών υπό τις οποίες η Ελλάδα μπήκε στο Μνημόνιο, καθώς και την κατάργηση του νόμου Ραγκούση για τους μετανάστες, γνωστοποίησε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.
«Βεβαίως θα συζητήσουμε και για τη σύσταση της εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο και το πώς φτάσαμε ως εκεί. Ποιοί αλλοίωσαν τα στατιστικά στοιχεία, πως ο κος Παπακωνσταντίνου και ο πρωθυπουργός επέτρεψαν να πουληθούν τα CDS του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου», είπε ο κ.Καμμένος στον ραδιοσταθμό Βήμα FM.
Όπως είπε ο κ. Καμμένος, το κόμμα του δεν έχει αλλάξει τις προεκλογικές του θέσεις και την επόμενη εβδομάδα θα φέρει πρόταση νόμου στη Βουλή για την κατάργηση του νόμου Ραγκούση, που, όπως ανέφερε, είχε πει ότι θα πράξει και ο κ. Σαμαράς προεκλογικά.
Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Χρήστος Ζώης, αναφερόμενος στην άφιξη της τρόικας αύριο, υποστήριξε ότι αυτό σηματοδοτεί «το τέλος των ψευδαισθήσεων τόσο για τους συγκυβερνώντες που τις καλλιέργησαν συστηματικά κατά την προεκλογική περίοδο όσο και για τους πολίτες που ήταν οι αποδέκτες αυτής της επιχείρησης παραπλάνησης».