, Σάββατο
03 Δεκεμβρίου 2022

Κώστας Γκιουλέκας: "Από εδώ και στο εξής, θα αρχίσω να μιλάω…"

Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Στολάκης
Η περίοδος χάριτος… έληξε! Μια φράση του Κώστα Γκιουλέκα με πολλούς αποδέκτες κυρίως όμως τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.
Σε συνάντηση που είχε σήμερα με δημοσιογράφους ο βουλευτής της ΝΔ Α’ Θεσσαλονίκης δήλωσε πως από την ημέρα που τελείωσαν οι αυτοδιοικητικές εκλογές συνειδητά δεν μίλησε. «Θα σταματήσω να κρατώ αυτή την περίεργη ασυλία του δημάρχου Θεσσαλονίκης» σημείωσε με νόημα ο υπεύθυνος της ΝΔ για την Μακεδονία και τη Θράκη.
Βάζοντας στο στόχαστρό του τον Γιάννη Μπουτάρη, ο πρώην επικεφαλής της αντιπολίτευσης στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου είπε πως: «πρέπει να βρεθεί επιτέλους ένας άνθρωπος να διοικεί την πόλη. Θα αρχίσω να μιλάω». Χαρακτήρισε «φιάσκο» τον χειρισμό της κακοκαιρίας του χειμώνα από πλευράς δήμου Θεσσαλονίκης και σημείωσε ότι «αυτά δεν πρέπει και δεν μπορούν να γίνονται σε επίπεδο Θεσσαλονίκης».
Για το παραεμπόριο ο βουλευτής της ΝΔ σημείωσε ότι «όλη η αγορά έχει διαλυθεί και ο δήμαρχος διαφημίζει ότι ψωνίζει από τα πανέρια». Είπε επίσης ότι δεν υπάρχει καμία κυκλοφοριακή ρύθμισης στους δρόμους της πόλης και πως η Θεσσαλονίκη είναι από τις πιο βρώμικες πόλεις της Ευρώπης.
Ο κ. Γκιουλέκας αρνήθηκε να απαντήσει εάν θα τον ενδιέφερε εκ νέου ο δημαρχιακός θώκος Θεσσαλονίκης ισχυριζόμενος πως «είναι πολύ νωρίς για το 2019. Ως βουλευτής Θεσσαλονίκης νιώθω την ανάγκη να μιλήσω». Και συμπλήρωσε: «Το φιάσκο δεν μπορεί να συνεχίζεται. Η πόλη αναζητά έναν δήμαρχο για να κάνει τη δουλειά.
Σε σχετική ερώτηση της KARFITSA για τον πρόσφατο ανασχηματισμό Μπουτάρη δήλωσε ότι: «δημιούργησε περισσότερα προβλήματα από ότι έλυσε» και συμπλήρωσε ότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης «παραγκώνισε αξιόλογους ανθρώπους».
Αναφορικά με το πρωθυπουργικό γραφείο Θεσσαλονίκης και την Κατερίνα Νοτοπούλου ο Κώστας Γκιουλέκας υπογράμμισε ότι θέση δική του και της ΝΔ είναι η δημιουργία ενός υπουργείου Μακεδονίας Θράκης αυτόνομου που θα έχει ουσιαστικό και σημαντικό ρόλο. «Για να εξυπηρετούνται από εδώ τα 2,5 εκατομμύρια πολιτών της περιοχής» είπε ο κ. Γκιουλέκας.
Συμπλήρωσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν θα γίνει πρωθυπουργός θα δώσει προτεραιότητα στον τομέα του πολιτισμού ενώ θα αναζητήσει επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις για να βγει η χώρα από την κρίση.
Ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται ζήτημα ενότητας της Νέας Δημοκρατίας και επανέλαβε το αίτημα του κόμματος για εκλογές. «Θέμα αμφισβήτησης του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν τίθεται» είπε ο πρώην υπουργός της ΝΔ απαντώντας με αυτό τον τρόπο σε σχετική ερώτηση με τον ρόλο του Κώστα Καραμανλή.