, Τρίτη
26 Σεπτεμβρίου 2023

Οι τροϊκανοί επιστρέφουν και θέλουν αίμα

Για όσους το έχουν ξεχάσει θυμίζουμε ότι ο πολλά βαρύς και όχι Πολ Τόμσεν και η παρέα του επιστρέφουν στην Αθήνα στις 24 Ιουλίου.

Μαζί του θα είναι και η… γλυκύτατη παρέα του ο Κλάους Μαζούχ και Ματίας Μορς και θα μείνουν έως τις 5 Αυγούστου.

Τις διακοπές τους όπως καταλαβαίνετε θα τις κάνουν στα υπουργεία, με εξαίρεση ασφαλώς τα Σαββατοκύριακα όπου με τις πλουσιοπάροχες αμοιβές τους θα μπορούν να πηγαίνουν και να τρώνε όπου κάνουν κέφι.

Η επιστροφή τους όμως έχει προκαλέσει ήδη πονοκέφαλο στον Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος τρέχει και δεν προλαβαίνει για να περικόψει δαπάνες ύψους 11,5 δισ. ευρώ.

Επιπροσθέτως θα πρέπει να λάβει μέτρα ύψους 3 δισ. ευρώ για να περιοριστεί η μαύρη τρύπα στον προϋπολογισμό, κάτι βέβαια που σημαίνει ότι τον λογαριασμό πάλι εμείς θα κληθούμε να τον πληρώσουμε.

Για να το γράψουμε όσο πιο απλά μπορούμε θέλουν να μας πιουν το αίμα.

Ειρήσθω εν παρόδω εάν δε δείξουμε μέτρα στους τροϊκανούς φεύγουν και έρχονται τον Σεπτέμβριο χωρίς φυσικά να δώσουν το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης του Αυγούστου που είναι γύρω στα 30 δισ. ευρώ.

Στο ερώτημα που θα βρει ο τσάρος 3 δισ. ευρώ, ενώ δεν υπάρχει σάλιο, η απάντηση είναι από την:
– είσπραξη του ειδικού τέλους ακινήτων για το 2012,
– την εξίσωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης από τις 15 Οκτωβρίου και
– την εξοικονόμηση 200 εκατ. ευρώ με περικοπές ή από τα ισοδύναμα στα ειδικά μισθολόγια

Για το λόγο αυτό ο κ. Στουρνάρας αρχίζει από τη Δευτέρα επαφές με τους εμπλεκόμενους υπουργούς, ώστε να είναι πανέτοιμος στην εισήγηση που θα κάνει προς τους πολιτικούς αρχηγούς οι οποίοι θα συνεδριάσουν εκ νέου στο Μέγαρο Μαξίμου.