, Τετάρτη
27 Σεπτεμβρίου 2023

Ο Άκης ετοιμάζεται να μιλήσει


Σε συμπληρωματική απολογία εντός του Ιουλίου αναμένεται να καλέσει τον Άκη Τσοχατζόπουλο ο ανακριτής που ερευνά την υπόθεση με τα εξοπλιστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο προφυλακισμένος πρώην υπουργός μελετάει το ενδεχόμενο να δώσει στοιχεία στον ανακριτή, τα οποία θα οδηγήσουν τις Αρχές και σε άλλα πρόσωπα πέραν των ήδη συγκατηγορουμένων του.
Η πίεση άλλωστε που δέχεται από το γεγονός της προφυλάκισης της συζύγου του Βίκυς Σταμάτη η οποία σκέφτεται να καταθέσει αίτηση διαζυγίου και της κόρης του Αρετής Τσοχατζοπούλου, είναι αφόρητη.
Νομικοί κύκλοι δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να αλλάξει την υπερασπιστική του γραμμή προς την κατεύθυνση του να μιλήσει!
Εκτιμούσαν επίσης ότι με τον τρόπο αυτό ίσως να εξασφαλίσει ελαφρυντικά που θα οδηγήσουν σε σημαντική μείωση της ποινής του, καθώς οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει τώρα οδηγούν σε πολυετείς καθείρξεις.
Ο κ. Τσοχατζόπουλος έχει αφήσει ανοικτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Σε γραπτή δήλωσή του, για τις προφυλακίσεις της συζύγου και της κόρης του  είχε αναφέρει ότι «στον φυσικό Δικαστή, όπου γρήγορα θα βρεθούμε, πρέπει και θα ειπωθούν όλα. Εκεί θα λάμψει η αλήθεια, θα καταρρεύσει το ψεύδος».
Αλλες πηγές πάντως υποστήριζαν ότι ο υπουργός δεν θα δώσει στοιχεία για άλλα πρόσωπα.
Θα επιμείνει στην αρχική του θέση, ότι οι κρίσιμες αποφάσεις για TOR M1 και υποβρύχια είχαν ληφθεί από το σύνολο των μελών του ΚΥΣΕΑ και όχι μόνο από τον ίδιο.