, Κυριακή
04 Δεκεμβρίου 2022

"Ο Αλ. Τσίπρας καθυστερεί την αξιολόγηση γιατί διαπραγματεύεται με τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ"

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε σήμερα η ΝΔ, με δηλώσεις του εκπροσώπου της, Βασίλη Κικίλια, ο οποίος υποστήριξε ότι «η οικονομία και η κοινωνία βυθίζονται στην αβεβαιότητα, ο κ. Τσίπρας ενδιαφέρεται μόνο για την πολιτική του επιβίωση».
Ο κ. Κικίλιας απέδωσε την καθυστέρηση της αξιολόγησης στο γεγονός ότι ο πρωθυπουργός «διαπραγματεύεται με τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ το πολιτικό του μέλλον».
Με την καθυστέρηση στη διαπραγμάτευση η κυβέρνηση «έριξε τη χώρα στο καναβάτσο, αδιαφορώντας για τις συνέπειες», ανέφερε και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση έχει αποδεχθεί τις περικοπές στις συντάξεις και τη μείωση του αφορολόγητου. Αυτά θα έχουν την υπογραφή του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου. Η στάση τους είναι υποκριτική, άλλα λένε έξω και άλλα λένε μέσα. Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να δραματοποιήσει την υποτιθέμενη διαπραγμάτευση για να δικαιολογήσει στους βουλευτές του τα μέτρα. Ο κ. Τσίπρας διαπραγματεύεται με τις συνιστώσες του το πολιτικό του μέλλον, ενώ η ζωή των Ελλήνων επιβαρύνεται».
Στη συνέχεια σημείωσε ότι «η υπερφορολόγηση, οι χαμένες θέσεις εργασίας, η στάση πληρωμών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες, επιβεβαιώνουν το αδιέξοδο που έχουν οδηγήσει οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος τη χώρα. Η 5η Απριλίου πέρασε χωρίς συμφωνία με τους εταίρους, όπως και όλες οι άλλες ημερομηνίες-ορόσημα που είχε βάλει η ίδια κυβέρνηση. Η καθυστέρηση κοστίζει πάνω από 12 δισ. ευρώ. Προσγειώνουν τις εκτιμήσεις για ανάπτυξη το 2017 με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις στο 1,6% αντί για 2,7%. Αυτά τα 12 δισ. ποιος θα τα πληρώσει, ο κ. Τσίπρας με τον κ. Καμμένο; Όχι θα τα πληρώσει ο ελληνικός λαός. Η ΝΔ είχε έγκαιρα προειδοποιήσει ότι η καθυστέρηση αυξάνει τον λογαριασμό και οδηγεί σε αδιέξοδα». Ο κ. Κικίλιας υποστήριξε ότι αυτή η πρακτική του κ. Τσίπρα έχει απέναντί της την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Συμπερασματικά, είπε ότι «αν δεν κλείσει η αξιολόγηση, οδηγούμαστε σε χρεοκοπία, αλλά και αν κλείσει, η χώρα θα συνεχίσει να σέρνεται με ύφεση και μαρασμό».