22:00, Τετάρτη
26 Ιανουαρίου 2022

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τα μπλε και τα… γκρι ταξί της Θεσσαλονίκης

Συνάντηση αντιπροσωπείας ιδιοκτητών ταξί των Δήμων Λαγκαδά, Σταυρού και Χαλκηδόνας, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο του Λαγκαδά, με τον Δημήτρη Μάρδα βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Β΄ Θεσσαλονίκης

Οι συμμετέχοντες παρουσίασαν το πλαίσιο λειτουργίας των ταξί των παραπάνω περιοχών και τις διαφορές που το διακρίνουν σε σχέση με το αντίστοιχο όλων των υπολοίπων περιοχών του Νομού Θεσσαλονίκης, της πόλης και των άλλων περιχώρων. Επισήμαναν τις στρεβλώσεις που υφίστανται και που οφείλονται στον νόμο 4070 του 2012, ο οποίος προέβλεπε μια ιδιότυπη εξαίρεση ως προς τα κόμιστρο, μόνο όμως για τα ταξί των συγκεκριμένων περιοχών του Νομού, χρώματος γκρι.

Η κατάσταση αυτή επιβαρύνει τους εκατό χιλιάδες πολίτες των τριών περιοχών με υψηλότερα κόμιστρα, ενώ από την άλλη εισάγει ένα καθεστώς άνισης μεταχείρισης, ανάμεσα στους ιδιοκτήτες ταξί του Νομού.

Οι ενδιαφερόμενοι παρουσίασαν τα στοιχεία, που αποδεικνύουν τις παρατηρούμενες στρεβλώσεις στην εν λόγω αγορά, καταθέτοντας επίσης τις απαντήσεις σε θέσεις που επιδιώκουν τη συνέχιση του ισχύοντος καθεστώτος, το οποίο υιοθετήθηκε με νόμο της προηγούμενης κυβέρνησης.