, Τετάρτη
21 Φεβρουαρίου 2024

Πέντε έργα άμεσης προτεραιότητας για τη Θεσσαλονίκη


Στην κατασκευή πέντε έργων της Θεσσαλονίκης θα δώσει έμφαση η κυβέρνηση, και συγκεκριμένα στο διάδρομο προσαπογειώσεων του αεροδρομίου «Μακεδονία», στη βελτίωση της δυτικής περιφερειακής, που περιλαμβάνει την ανισοπεδοποίηση των υφιστάμενων κόμβων, στην κατασκευή του Κ16, που είναι ο κόμβος στην περιοχή της Λαχαναγοράς, στη σύνδεση του λιμανιού της πόλης με την Εγνατία οδό, καθώς και στην κατασκευή των κάθετων αξόνων της Εγνατίας οδού.
Τα παραπάνω επισήμανε χθες ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εργων, Στράτος Σιμόπουλος, σε συνάντηση εργασίας που είχε στο ΤΕΕ/ΤΚΜ με τους εκπροσώπους των εργοληπτικών επιχειρήσεων της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας.
«Ο ιδιωτικός τομέας θα βγάλει τη χώρα από την κρίση. Η κυβέρνηση είναι εδώ για να στηρίξει τον ιδιωτικό τομέα, καθώς το σημαντικότερο πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας είναι η ανεργία», υπογράμμισε ο κ. Σιμόπουλος, που δεσμεύτηκε ότι θα εργαστεί για την επανεκκίνηση των «παγωμένων» έργων. Παράλληλα, είπε ότι θα καταβληθεί προσπάθεια για να ενταχθούν και νέα έργα στο ΕΣΠΑ στο προσεχές χρονικό διάστημα.
Το δ.σ. του Συνδέσμου Πιστοποιημένων Εργοληπτών Δημοσίων Εργων και Τεχνικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης και Κεντρικής Μακεδονίας παρέδωσε στον κ. Σιμόπουλο υπόμνημα με τα αιτήματα του κλάδου. Στο κείμενο αυτό τονίζεται η ανάγκη άμεσης εξόφλησης των οφειλών του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα προς τις εργοληπτικές επιχειρήσεις, ζητείται ο συμψηφισμός των οφειλών του Δημοσίου με τις οφειλές των εργοληπτικών επιχειρήσεων προς το Δημόσιο και χαρακτηρίζεται αναγκαία η ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ, με τον προγραμματισμό ένταξης και υλοποίησης νέων έργων.