13:22, Κυριακή
26 Ιουνίου 2022

Περίπτερο στη ΔΕΘ θα έχει φέτος ο ΟΑΣΘ μετά από… εξήντα χρόνια!

του Βαγγέλη Στολάκη 
Κοινό χώρο με την ΜΕΤΡΟ Α.Ε.  στο περίπτερο 15 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης θα έχει για φέτος ο κρατικοποιημένος πλέον ΟΑΣΘ. Το περίπτερο 15 είναι εκείνο των κρατικών συμμετοχών.
Η σχετική απόφαση ελήφθη κατά τη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με μέλος του ΔΣ που μίλησε στο karfitsa.gr «πρόκειται για μια σημαντική ενέργεια, καθώς ο ΟΑΣΘ εδώ και εξήντα χρόνια δεν είχε δικό του περίπτερο. Η απόφαση αυτή δείχνει τη βούληση της κυβέρνησης να αλλάξει σελίδα στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης. Θέλουμε να δημιουργήσουμε νέες και σύγχρονες συγκοινωνίες» είπε το μέλος του ΔΣ.
Και συμπλήρωσε: «Είναι η πρώτη φορά που ο ΟΑΣΘ πηγαίνει κοντά στους πολίτες. Όσοι επιθυμούν μπορούν να έρθουν στην Έκθεση και να ενημερωθούν για τις δράσεις μας».
Σημειώνεται πως σύμφωνα με πληροφορίες το περίπτερο του ΟΑΣΘ στην 82η ΔΕΘ θα επισκεφτεί και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την καθιερωμένη περιήγησή του στους χώρους της Έκθεσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες της KARFITSA η νέα κρατικοποιημένη πλέον εταιρία δεν έχει πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής κάποια επικοινωνία με τη ΔΕΘ-HELEXPO και η σημερινή απόφαση ελήφθη χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες (κόστος κτλ).
«Θα έχουμε κοινό περίπτερο με το ΜΕΤΡΟ στη λογική πως η Θεσσαλονίκη αποκτά ενιαίες αστικές συγκοινωνίες, ΜΕΤΡΟ- ΤΡΑΜ- λεωφορεία. Από το περίπτερό μας οι πολίτες θα μπορούν επίσης να πληροφορηθούν το μέχρι τώρα έργο του νέου διοικητικού συμβουλίου που δίνει έμφαση στην κοινωνία» δήλωσε σχετικά ο Μανόλης Λαμτζίδης μέλος του νέου ΔΣ και πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.