, Τετάρτη
22 Μαΐου 2024

search icon search icon

Προβόπουλος: Η οικονομία θα ξεπεράσει την κρίση

Μία πρώτη εκτίμηση για την πορεία της οικονομίας μετά τις εκλογές και τον σχηματισμό κυβέρνησης, ζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Προβόπουλο, τον οποίο δέχθηκε στη μία μετά το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Προβόπουλος απάντησε πως πρέπει να ξαναπιάσουμε από την αρχή το νήμα και να τρέξουν οι μεταρρυθμίσεις και η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, για να υπάρξει ανάπτυξη και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, καθώς η μακρά προεκλογική περίοδος ενίσχυσε την αβεβαιότητα στην οικονομία και το τραπεζικό σύστημα.
“Συνάντησα χθες τον πρωθυπουργό, Αντ. Σαμαρά και διαπίστωσα την αποφασιστικότητά του για δράση στους τομείς αυτούς”, είπε ο κ. Προβόπουλος.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε να μάθει και για την κατάσταση που επικρατεί στις τράπεζες.
“Πέρασαν δύσκολη περίοδο και χάσαμε αρκετές καταθέσεις, και τώρα επανέρχονται σε καλούς ρυθμούς”, δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος. Και πρόσθεσε, ότι τους επόμενους μήνες και όσο ενδυναμώνεται η κυβερνητική δράση, η οικονομία θα καταφέρει να ξεπεράσει την κρίση και θα διασφαλίσει κλίμα εμπιστοσύνης για όλους που τόσο έλειψε

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.