, Πέμπτη
30 Νοεμβρίου 2023

Προσπαθεί να συμμαζέψει…


Ο Χρήστος Μάτης και ο Γιάννης Μπουτάρης είναι σίγουρα οι δύο πρώτοι που εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους για τις δημοτικές εκλογές του καλοκαιριού του 2014.
Ο πρώτος, δεν φροντίζει να κρύψει τις συναντήσεις που κάνει στη διάρκεια των …προκαταρκτικών ενεργειών του για την κατάρτιση ψηφοδελτίου. Επίσης κάνει πολύ εντονότερη αντιπολίτευση στο δήμαρχο και …αναφορές στον εισαγγελέα.
Ο δεύτερος για μια ακόμη φορά στη διάρκεια του απολογισμού της δημοτικής αρχής, δήλωσε ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος, αλλά δεν τον …πιστεύουν. Όπως είχε ο ίδιος δηλώσει στην αρχή της θητείας του, δεν είναι ότι καλύτερο να διεκδικεί ψήφο στα 72 του χρόνια. Επίσης, όσοι τον γνωρίζουν λένε ότι δείχνει ήδη πολύ ταλαιπωρημένος, ίσως λόγω των μεγάλων προβλημάτων που είχε αντιμετωπίσει με το αλκοόλ, όπως ο ίδιος έχει παραδεχθεί για τη χρήση του. Άλλωστε υπάρχουν και φωτογραφίες του, που παίρνει έναν …υπνάκο όταν παρακολουθεί ομιλίες άλλων.
Είναι, όμως, «ηλίου φαεινότερο» ότι ο δήμαρχος δεν έχει άλλο τρόπο να συμμαζέψει την ομάδα του, πολλά στελέχη της οποίας θέλουν να του πάρουν το «δαχτυλίδι». Πρώτοι και καλύτεροι βέβαια, ο πολυθεσίτης και ακριβοπληρωμένος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και ο «τελεφερικ-Ανδρέας», άσχετα αν θεωρούνται από πολλούς αναλυτές, ως καμένα χαρτιά και οι δύο, για πολλούς και διάφορους λόγους.
Η όρεξη, όμως, έχει ανοίξει σε πολλούς, μεταξύ των οποίων οι αντιδήμαρχοι Κ. Ζέρβας και Σπ.Πέγκας, αλλά και στη …μεταγραφή από τη «δεξιά» Χ. Καπόν.
Όπως έχει γράψει η «Κ» στην παράταξη των δημάρχου, μετά το …μεθύσι της νίκης, πολλά πράγματα έχουν αλλάξει και υπάρχουν πάρα πολλά μαύρα σύννεφα, αφενός λόγω των επιδιώξεων και αφετέρου λόγω των διαφορετικών ιδεολογιών.
Υπάρχουν οι πραγματικοί «αριστεροί», υπάρχουν αυτοί που τους …παριστάνουν αλλά δεν μπορούν να κρυφτούν τα …κολλεγιόπαιδα, υπάρχουν οι ενδιαφερόμενοι μόνο για τους τίτλους και τα αξιώματα, υπάρχουν οι έχοντες οράματα, αλλά και αυτοί που ενδιαφέρονται για συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα, κυρίως με τα ακίνητα!
Όλο αυτό το ετερογενές σχήμα και τους πολλούς ενδιαφερόμενους για την αρχηγία, θέλει να συμμαζέψει ο Γιάννης Μπουτάρης και δεν χάνει την ευκαιρία να επαναλάβει ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος, χωρίς να πείθει παρά ελάχιστους.
Από την άλλη πλευρά, κινήσεις φέρεται να κάνει και ο Κ. Γκιουλέκας με τις πρώτες διερευνητικές βολιδοσκοπήσεις για κατάρτιση ισχυρού ψηφοδελτίου, αλλά στη Νέα Δημοκρατία αυτή τη στιγμή, ίσως ένα από τα θέματα που δεν τους απασχολεί καν είναι η δημαρχεία Θεσσαλονίκης. Έτσι οι ενδιαφερόμενοι είναι αρκετοί και στις προσεχείς μας εκδόσεις θα αναφέρουμε ονόματα.
Η αριστερά είναι υπερβέβαιο ότι παίξει το ρόλο της με υποψηφίους και από το χώρο του ΚΚΕ, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ακούγεται ότι θα υπάρχει και υποψηφιότητα από τη …δεξιά της δεξιάς. Έπονται αποκαλύψεις με ονόματα…
Α.Ο