, Τρίτη
26 Σεπτεμβρίου 2023

ΣΥΡΙΖΑ: μνημονιακή η κυβέρνηση

Γενικόλογο στα ουσιώδη και κοινωνικά επώδυνα θέματα, χωρίς χρονοδιάγραμμα, δεσμεύσεις και κόκκινες γραμμές, είναι, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, το κείμενο συμφωνίας μεταξύ των τριών πολιτικών αρχηγών, για το οποίο σε σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος αναφέρεται ότι «επιβεβαιώνει τον μνημονιακό προσανατολισμό της νέας κυβέρνησης».
«Είναι πλέον φανερό πως η διατυμπανιζόμενη προεκλογική αναθεώρηση του μνημονίου για τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς προϋποθέτει την απαρέγκλιτη εφαρμογή του», προστίθεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.
«Οι αόριστες επιθυμίες, χωρίς χρονικούς προσδιορισμούς για τις όποιες θεσμικές αλλαγές και η ασάφεια ως προς την αποκατάσταση των βάναυσων κοινωνικών αδικιών, δημιουργούν τη βεβαιότητα πως πρόκειται για μια κυβέρνηση μνημονιακής συνέχειας», συνεχίζει η ανακοίνωση και υποστηρίζει ότι «μια τέτοια κυβέρνηση πολύ σύντομα θα αποδειχθεί ότι δεν μπορεί να μακροημερεύσει».
Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, αναφέρεται, τέλος, «με συνέπεια και υπευθυνότητα θα σταθεί στο πλάι της δοκιμαζόμενης κοινωνίας και θα αγωνιστεί για να γίνει η ελπίδα που γεννήθηκε στις τελευταίες εκλογές πραγματικότητα».