, Κυριακή
03 Δεκεμβρίου 2023

Στουρνάρας: Θέλω το cd με τους Έλληνες καταθέτες

Στο χαμένο CD με τη λίστα των Ελλήνων καταθετών αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας με δηλώσεις του στους Financial Times όπου τόνισε ότι το θέμα αποτελεί «προτεραιότητα».

«Έμαθα για πρώτη φορά την ύπαρξή του την προηγούμενη εβδομάδα από τις εφημερίδες… αλλά εάν το ΣΔΟΕ δεν μπορεί να το εντοπίσει, τότε θα ζητήσουμε από τους Ευρωπαίους εταίρους μας ένα άλλο αντίγραφο» δήλωσε ο κ. Σαμαράς.
Το υπουργείο Οικονομικών τον προηγούμενο μήνα υπέγραψε συμφωνία ανταλλαγής πληροφοριών με τις ελβετικές αρχές ως προς τις καταθέσεις που έχουν Έλληνες σε ελβετικές τράπεζες.
“Οι δύο προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις είχαν προχωρήσει σε αντίστοιχες διαδικασίες, χωρίς όμως να τις ολοκληρώσουν κυρίως λόγω των πιέσεων από πολιτικούς και επιχειρηματίες, όπως δηλώνει αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών” αναφέρουν οι Financial Times΄.
Η Ελλάδα «πιέζεται» από την ΕΕ και το ΔΝΤ, συνεχίζει το δημοσίευμα, να δημιουργήσει ένα ειδικό τμήμα στο υπουργείο Οικονομικών, για να ελέγχει περιπτώσεις τυχόν φοροδιαφυγής.
Δύο πρώην διευθυντές του ΣΔΟΕ, που υπηρέτησαν στην υπηρεσία επί υπουργείας Γιώργου Παπακωνσταντίνου, δήλωσαν το Σαββατοκύριακο ότι δεν είχαν δει ποτέ το CD με τη λίστα των ονομάτων, γράφουν οι FT. Ο Νίκος Λέκκας, σημερινός διευθυντής του ΣΔΟΕ, δήλωσε ότι «έχουμε ελέγξει κάθε αριθμό πρωτοκόλλου (για τα εισερχόμενα υλικά) και δεν βρήκε καμία αναφορά σε αυτό δισκέτα».
Πηγή Εθνος