03:46, Δευτέρα
08 Αυγούστου 2022

Σύσκεψη για το Σέιχ Σου


Η προστασία του περιαστικού δάσους του Σέιχ Σου ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, υπό την προεδρεία του αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Απόστολου Τζιτζικώστα.
Κατά τη σύσκεψη συζητήθηκαν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να υπάρξει αποτελεσματική προστασία του δάσους από τον κίνδυνο πυρκαγιάς  κατά το φετινό καλοκαίρι και υπήρξε ένας συντονισμός μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων για την αποφυγή επικαλύψεων αρμοδιοτήτων.
Ο κ. Τζιτζικώστας κατά την εισήγησή του ανέφερε ότι οι υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης βρίσκονται σε υψηλό βαθμό ετοιμότητας και έχουν προχωρήσει στις εργασίες τις οποίες είναι υποχρεωμένες να κάνουν για την διασφάλιση της Πολιτικής Προστασίας. Τόνισε πως οι δήμοι θα πρέπει να διαθέσουν άμεσα τα χρήματα που έλαβαν από το Υπουργείο Εσωτερικών για την Πολιτική Προστασία και ζήτησε από όλους τους παρευρισκόμενους να διατηρήσουν τη συνεργασία σε ένα τέτοιοι επίπεδο που θα μπορούν να δίνονται λύσεις σε όποια προβλήματα προκύπτουν κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου. Τέλος στηλίτευσε το γεγονός ότι ένα χρόνο μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης του συστήματος παρακολούθησης του Σειχ Σου με σύστημα από κάμερες, το έργο δεν έχει παραδοθεί προς χρήση στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και παραμένει ανενεργό.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Γενικός Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Αντιστράτηγος Β. Τουλίκας, ο Περιφερειακός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας Υποστράτηγος Δ. Ζάχος, ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης Αρχιπύραρχος Αντ. Αβραμίδης, ο Αναπληρωτής Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, Ταξίαρχος Π. Μαραπίδης, ο Πρόεδρος της Μητροπολιτικής Επιτροπής Μ. Τζόλλας, ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Κ. Πάλλας, η αναπληρωτής Δασάρχης Θεσσαλονίκης Ελ. Αβραμίδου, ο Αντιδήμαρχος του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη Γ. Μπαρμπαράτσας, ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Θεσσαλονίκης Σ. Λιακόπουλος, ο Μ. Μοναστηρίδης από το δήμο Νεάπολης-Συκεών, ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της Αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης Ν. Ψαλτόπουλος,  ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων της Αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης Αλ. Καϊλής και ο Διοικητής της 2ης ΕΜΑΚ Σ. Αμπαράς.