, Τρίτη
29 Νοεμβρίου 2022

Τα δώρα του βουλευτή της ΝΔ στον… Μητσοτάκη!

Μια «διαφορετική» συνάντηση με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη είχε σήμερα ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Π.Γκιουλέκας προκειμένου να του δώσει το τελευταίο βιβλίο του για τον Μακεδονικό Αγώνα.
Το βιβλίο που έδωσε ο Κ.Γκιουλέκας στον Πρόεδρο της ΝΔ στηρίζεται στο προσωπικό αρχείο του και αποτελεί έναν αφιερωματικό τόμο 580 σελίδων, βασισμένο στα δημοσιεύματα των εφημερίδων εκείνης της εποχής που αναφέρονται στα τραγικά γεγονότα στην Μακεδονία. Η έκδοση εμπλουτίζεται με ντοκουμέντα του Μακεδονικού Αγώνα, δηλαδή ανέκδοτες φωτογραφίες και έντυπα, αποσπάσματα από αναμνήσεις και απομνημονεύματα Μακεδονομάχων και κάποια «αδημοσίευτα» ρεπορτάζ του συγγραφέα από συναντήσεις του με πρόσωπα που σχετίζονται με τον Αγώνα για την Μακεδονία.
Το βιβλίο διατρέχει, κυρίως, την ένοπλη φάση του Μακεδονικού Αγώνα, από το 1903/1904 έως το 1908. Περιλαμβάνει, όμως, όλα τα προηγούμενα γεγονότα που οδήγησαν σε αυτό τον Αγώνα, από το 1870 και φθάνει έως και τους Βαλκανικούς Πολέμους του 1912-1913, προοίμιο των οποίων αποτέλεσε ο Αγώνας για την Μακεδονία, ενώ για την πληρέστερη απόδοση των γεγονότων παρουσιάζονται τουρκικές και βουλγαρικές πηγές (εφημερίδες και ντοκουμέντα), με προπαγανδιστικό υλικό και την «οπτική» των δύο άλλων δυνάμεων που ενεπλάκησαν πιο έντονα στον Μακεδονικό Aγώνα, την τότε Οθωμανική Αυτοκρατορία και την Βουλγαρία.
img_5336 img_5340