20:48, Τρίτη
05 Ιουλίου 2022

Τα μηνύματα της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας για τη νέα χρονιά (ΒΙΝΤΕΟ)

Ευχές για εθνική ανάταση και προσδοκίες για έξοδο από την κρίση περιλαμβάνουν τα μηνύματα της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας, που κάνουν εκτενείς αναφορές στις «δυσκολίες που περνά η χώρα και τις θυσίες του λαού».

«Εθνική ανάγκη να αφήσουμε πίσω την απαισιοδοξία και την έλλειψη προοπτικής του 2016», τονίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο μήνυμα του, επισημαίνοντας ότι πρέπει να είναι «ομόθυμη η προσήλωση στους εθνικούς στόχους».
«Το 2017 να είναι έτος – αφετηρία της εθνικής ανάτασης», εύχεται ο Προκόπης Παυλόπουλος.
Ο ΠτΔ χαρακτηρίζει «αδιαπραγμάτευτη την πορεία της χώρας στην ΕΕ και στην ευρωζώνη, και αυτονοήτως απορριπτέα την αμφισβήτηση της συνθήκης της Λωζάννης. Προσθέτει επίσης την ανάγκη «ευαισθητοποίησης των εταίρων ώστε να αλλάξει η εφαρμοζόμενη και εν πολλοίς αδιέξοδη συγκεκριμένη πολιτική λιτότητας».
Στα επιτεύγματα της ελληνικής οικονομίας αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας: «Φιλοδοξούμε το 2017 να είναι το έτος που η χώρα μας θα κάνει το μεγάλο άλμα προς τα μπροστά».
Ο κ.Τσίπρας χαρακτηρίζει «ρεαλιστική προσδοκία την εμπέδωση της εμπιστοσύνης και της σταθερότητας στην ελληνική οικονομία», τονίζοντας ότι με το κλείσιμο της β΄ αξιολόγησης, ανοίγει ο δρόμος για την ποσοτική χαλάρωση και την πρόσβαση στις αγορές. Επίσης, προαναγγέλει την ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεώρησης, θεσμικές τομές στο εκπαιδευτικό σύστημα, την υγεία και την τοπική αυτοδιοίκηση και ολοκλήρωση των μεγάλων έργων υποδομής.
Επισημαίνει ακόμη ότι το 2017, θα είναι και έτος ορόσημο για τους εργαζόμενους στη χώρα μας, με την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, «ώστε η Ελλάδα να σταματήσει να αποτελεί θλιβερή εξαίρεση στην Ευρώπη».
«Αρκετοί από τους συμπολίτες μας» ,αναφέρει ακόμη ο πρωθυπουργός, «δεν μπορούν να γιορτάσουν όπως οι υπόλοιποι και πρωτίστως γι αυτούς δίνουμε τη μάχη για να βγει η χώρα από τον ασφυκτικό κλοιό των μνημονίων και της επιτροπείας».
«Το 2017 να είναι η χρονιά όπου θα ξεκινήσει η οριστική επούλωση των βαθιών πληγών που έχει αφήσει η οικονομική κρίση στην κοινωνία», υπογραμμίζει ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.
«Έτος εθνικής ανάτασης και ανασυγκρότησης το 2017», επισημαίνει στο μήνυμα του ο Πάνος Καμμένος.
«Μετά την εθνική κατάθλιψη, το 2017 να γίνει αφετηρία αναγγένησης», τονίζει στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Με εθνική συννενόηση, μπορούμε να αφήσουμε πίσω την κρίση», τονίζει η Φώφη Γεννηματά.
«Ισχυρό ΚΚΕ για μια κοινωνία απαλλαγμένη από την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο», τονίζει στο μήνυμα του ο Δημήτρης Κουτσούμπας.
«Να μην χάνουμε την ελπίδα και να πιστεύουμε στις κρυφές δυνάμεις της πατρίδας», επισημαίνει στο μήνυμα του ο Σταύρος θεοδωράκης.
Για «ενότητα του πολιτικού κόσμου και σταθερό πολιτικό σύστημα», εύχεται στο μήνυμα του ο Βασίλης Λεβέντης.
«Να αγωνιστούμε ενωμένοι ενάντια στην εθνοκτόνο πολιτική των μνημονίων», καλεί στο μήνυμα του ο Νίκος Μιχαλολιάκος.
Πηγή: ert.gr