, Παρασκευή
22 Σεπτεμβρίου 2023

Την Τετάρτη οι τελικές αποφάσεις


Μέλημα της κυβέρνησης είναι να μην υποστούν άλλες θυσίες οι Ελληνες επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις να κρατήσουμε τη γραμμή ”όχι άλλα βάρη”».
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, αναφερόμενος στο πακέτο των περικοπών σημείωσε ότι οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν στην επόμενη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη. Για τα ειδικά μισθολόγια επιβεβαίωσε ότι έχουν προταθεί ισοδύναμα μέτρα για να μην γίνουν περικοπές.
Αναφερόμενος στο αίτημα για επιμήκυνση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής τόνισε ότι έχει τεθεί ήδη προς συζήτηση και εκτίμησε ότι μέσα στο καλοκαίρι η κυβέρνηση θα έχει δώσει εκείνα τα δείγματα τα οποία θα της επιτρέψουν να το διεκδικήσει.
Αναφορικά με τις απειλές τις ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για κινητοποιήσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διεμήνυσε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αφήσει απροστάτευτους τους Έλληνες πολίτες, επισημαίνοντας πως υπάρχουν τρόποι για να γίνει αυτό, χωρίς να μπει σε περισσότερες λεπτομέρειες.