18:06, Τετάρτη
10 Αυγούστου 2022

Τι είπε για το χρέος ο Ομπάμα σε Τσίπρα

OBAMA eurokinissi.grΟ Αλέξης Τσίπρας υποδέχτηκε τον Μπαράκ Ομπάμα στο τέλος της σκάλας και μαζί ανέβηκαν τα σκαλιά για να μπουν στο εσωτερικό του Μεγάρου Μαξίμου.
«Είναι για εμάς μεγάλη τιμή να έχετε επιλέξει την Ελλάδα ως τον σταθμό του τελευταίου ευρωπαϊκού ταξιδιού και αυτό μπορεί να δώσει από μόνο του μηνύματα στην Ευρώπη και στη διεθνή κοινότητα» τόνισε απευθυνόμενος στον αμερικανό πρόεδρο ο Έλληνας πρωθυπουργός.
«Η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός δεν κουβαλά μόνο την αρχαία κουλτούρα αλλά μάχεται και σήμερα για τη Δημοκρατία, την Ελευθερία, την Ισότητα και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Παρά τις δυσκολίες που περάσαμε τα τελευταία πέντε χρόνια, σταθήκαμε όρθιοι και ελπίζουμε ότι οι κόποι και οι θυσίες του ελληνικού λαού θα καρποφορήσουν και οι διαπραγματεύσεις για την κρίση χρέους θα έχουν θετική κατάληξη. Αλλά και για το Κυπριακό, όλοι ελπίζουμε σε βιώσιμη λύση.  Ανυπομονώ να συζητήσουμε κατ’ ιδίαν όλα αυτά τα ζητήματα και είμαι βέβαιος ότι το τελευταίο ταξίδι στην Ευρώπη θα φέρει σημαντικά αποτελέσματα» είπε μπροστά στις κάμερες.
Περισσότερα στο paraskhnio.gr
(φωτο eurokinissi.gr)