, Κυριακή
03 Δεκεμβρίου 2023

Τι είπε ο Ράιχενμπαχ με το ΣΥΡΙΖΑ


Μετά από αίτημα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε στο κτήριο της Βουλής συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ, αποτελούμενη από τους βουλευτές κ.κ. Γιάννη Δραγασάκη, Ευκλείδη Τσακαλώτο και Γιάννη Μηλιό με τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης στην Ελλάδα (Task Force) Χορστ Ράιχενμπαχ. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα Πάνος Καρβούνης και η υπεύθυνη του γραφείου της Task Force στην Αθήνα Ζωρζέτα Λάλη.
 
Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε τις βασικές αρχές του οικονομικού προγράμματος του κόμματος καθώς και τις θέσεις του για την οικονομική πολιτική που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.
 
Ειδικότερα, κατά τη συνάντηση επισημάνθηκε μεταξύ άλλων πως «η κρίση λαμβάνει επικίνδυνες κοινωνικές διαστάσεις, καθώς πλήττει ευρύτατα στρώματα του πληθυσμού», με την αντιπροσωπεία του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να ζητεί από τον κ. Ράιχενμπαχ «να συμπεριλάβει στην έκθεσή του ειδικό κεφάλαιο που θα αφορά τις κοινωνικές επιπτώσεις της κρίσης». Παράλληλα, οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ τόνισαν ότι «η εφαρμογή του προγράμματος εσωτερικής υποτίμησης, όχι μόνο δεν δημιούργησε τις προϋποθέσεις ανάκαμψης, αλλά οδήγησε σε ένα φαύλο κύκλο ύφεσης και λήψης νέων μέτρων, πλήττοντας τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας». «Η ύφεση είναι εκτός ελέγχου. Η υλοποίηση άμεσων μέτρων για τη χρηματοδότηση αναπτυξιακών δράσεων, από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους αποτελεί ζήτημα επείγουσας προτεραιότητας για να ανακοπεί η καθοδική πορεία της ελληνικής οικονομίας», πρόσθεσαν και επιβεβαίωσαν την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ «να έχει σταθερές επαφές με τα θεσμικά όργανα της ΕΕ».