, Σάββατο
01 Απριλίου 2023

Φάκελος "Βλαχόφωνοι Έλληνες των Σκοπίων"

“Από τα ελληνικά δημόσια ταμεία έχουν εκταμιευθεί εδώ και χρόνια τεράστια ποσά για να βοηθηθούν οι εκατοντάδες χιλιάδες ομογενείς που ζουν επι αιώνες στην περιοχή των Σκοπίων. Η βοήθεια όμως ποτέ δεν ήταν ούτε ουσιαστική, ούτε ικανή να στηρίξει την ομογένεια, η οποία διώκεται με όλους τους πιθανούς τρόπους. Και τούτο γιατί τρωκτικά, κάθε λογής είτε εμπόδιζαν, είτε ιδιοποιήθηκαν μέρος της οφειλόμενης βοήθειας και άνθρωποι που με αυταπάρνηση έδιναν αγώνες για την προστασία των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων της ομογένειας, έχασαν και τη ζωή τους αβοήθητοι από το μητρικό κέντρο. Σήμερα το κρατίδιο των Σκοπίων, το οποίο με αφροσύνη και εκδικητικότητα προς την Ελλάδα στήθηκε σε πήλινα πόδια καταρρέει και εμφανίζεται η ετοιμότητα της Βουλγαρίας, όχι μόνο να προστατεύσει την δική της μικρή ομογένεια, αλλά και να εμφανίζεται ως προστάτιδα γενικά της χριστιανικής πλειοψηφίας, καθώς η Ελλάδα ομφαλοσκοπεί ψάχνοντας μεταξύ άλλων και σε ποιους φορολογικούς παραδείσους κατέληξαν τα ποσά που προορίζονταν για την προστασία της ομογένειας” σημειώνει ανακοίνωση της ΒΕΡΓΙΝΑ TV

“Τον αιματοβαμμένο αυτό φάκελο ανοίγουμε με τέσσερις συνεχείς εκπομπές από την τηλεοπτική μας συχνότητα και την εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα» με τον Στέργιο Καλογήρο και την Άννα Τσίμου στις 21:00, ελπίζοντας ότι οι γνωρίζοντες τα προβλήματα προσκεκλημένοι και τα ντοκουμέντα που θα αποκαλύψουμε, θα αφυπνίσουν το μητρικό κέντρο στην κρίσιμη αυτή ώρα για 700.000 δικές μας ψυχές. Η εκπομπή αναμεταδίδεται από τους τηλεοπτικούς σταθμούς ΚΡΗΤΗ TV1 για την Κρήτη, ΝΕΤ για την Πελοπόννησο, Smile+ για τη Θεσσαλία, Smile για τη Θράκη και ATTICA για την Αττική” Η ανακοίνωση υπογράφεται από τον κ. Στέργιο Καλόγηρο “Βλαχόφωνος Έλλην, Δημοσιογράφος”

Μάλιστα επισυνάπτεται και επιστολή προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο με ανάλογες κοινοποιήσεις στους εκπροσώπους της πολιτείας:
Αθήνα, 2 Μαΐου 2017
Προς:
Εξοχότατο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας
Καθηγητή, κ. Προκόπη ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ
Κοινοποίηση:
Α) κ. Αλέξη Τσίπρα, Πρωθυπουργό, Πρόεδρο του Πολ. Κόμματος «ΣΥ.ΡΙΖ.Α»
Β) κ. Νίκο Κοτζιά, Υπουργό Εξωτερικών
Γ) κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Πρόεδρο του Πολιτικού Κόμματος «Νέα Δημοκρατία»
Δ) κ. Νίκο Μιχαλολιάκο, Γενικό Γραμματέα του Λαϊκού Συνδέσμου «Χρυσή Αυγή»
Ε) κα Φώφη Γεννηματά, Πρόεδρο του Πολ. Κόμματος «Δημοκρατική Συμπαράταξη»
ΣΤ) κ. Δημήτρη Κουτσούμπα, Γενικό Γραμματέα του Πολιτικού Κόμματος «Κ.Κ.Ε.»
Ζ) κ. Σταύρο Θεοδωράκη, Πρόεδρο του Πολιτικού Κόμματος «Το Ποτάμι»
Η) κ. Πάνο Καμμένο, Πρόεδρο του Πολιτικού Κόμματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες»
Θ) κ. Βασίλη Λεβέντη, Πρόεδρο του Πολιτικού Κόμματος «Ένωση Κεντρώων»
Ι) κ. Νίκο Νικολόπουλο, Πρόεδρο του «Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος»
ΘΕΜΑ:
«ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ 700.000 ΒΛΑΧΟΦΩΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ Π.Γ.Δ.Μ.
& Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ»
Εξοχότατε κ. Πρόεδρε,
Δια της παρούσας επιστολής θα ήθελα να σας εκφράσω την αγωνία μου για το μέλλον του ακρότατου τμήματος του Ελληνικού Έθνους, το οποίο σήμερα κατοικεί στις πατρογονικές του εστίες στην Π.Γ.Δ.Μ. Σας γράφω για πεντακόσιες χιλιάδες (500.000) και πλέον ψυχές (κυρίως Βλαχόφωνοι αδέλφια μας), που στα βάθη της ψυχής τους καίει ασίγαστα η φωτιά της Ελληνικότητας, και σε κάθε ευκαιρία διακηρύσσουν και αποδεικνύουν την πίστη τους στα νάματα του Ελληνισμού. Οι Έλληνες της Π.Γ.Δ.Μ. είναι διαπρύσιοι κήρυκες της Ελληνικής τους καταγωγής. Διδάσκουν στα παιδιά τους τον ηρωισμό των στρατιωτών του Μεγάλου Αλεξάνδρου, των οποίων αισθάνονται και είναι υπερήφανοι απόγονοι. Η μουσική τους παράδοση είναι απόλυτα συνδεδεμένη με τη Μακεδονία μας. Έχουν την ίδια αγωνία να μορφώσουν τα παιδιά τους και να τα αναδείξουν σε άξιους συνεχιστές μιας λαμπρής κληρονομιάς. Τέλος, είναι πιστά μέλη της Ορθοδόξου Εκκλησίας, για την οποία μαρτύρησαν, υπέστησαν διώξεις και συνεχίζουν να κρατάνε ζωντανή τη φλόγα της πίστης. Σας μεταφέρω την αγωνία των ιδίων, αλλά και όλων εμάς των πυρωμένων Βλαχόφωνων Ελλήνων να προστατευθούν τα αδέλφια μας στην επικείμενη διάλυση της Π.Γ.Δ.Μ. και να μη συληθούν τα άγια χώματα των εστιών και των τάφων των προγόνων τους, να μη χωριστεί η πατρίδα τους ανάμεσα σε μια «Μεγάλη Αλβανία» και μια «Μεγάλη Βουλγαρία», αλλά να επιστρέψει εκεί που ανήκει, στην αγκάλη της αγαπημένης πατρίδας Ελλάδας. Η αγωνία μας μεγαλώνει διαρκώς, ειδικά τώρα, που ο νέος Πρόεδρος των Η.Π.Α., κ. Donald John Trump εξέφρασε δημοσίως την επιθυμία του για την επικείμενη διάσπαση της Π.Γ.Δ.Μ. μέσω του κ. Dana Tyrone Rohrabacher, Μέλους της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Αμερικανικής Βουλής και Προέδρου της Υποεπιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, υποστηρίζοντας για πρώτη φορά το θέμα αυτό και θέτοντας ευθέως το ζήτημα και σε εμάς. Γνωρίζετε καλώς, και είμαι βέβαιος για αυτό, ότι η Βουλγαρία –ενόψει των επικείμενων εξελίξεων– έχει προχωρήσει στη χορήγηση διαβατηρίων σε περίπου 700.000 χιλιάδες κατοίκους της γείτονας χώρας. Και το πραγματοποίησε αυτό συστηματικά και με μεθοδικότητα, ώστε να ενισχύσει το προγεφύρωμά της στην περιοχή.
Εξοχότατε κ. Πρόεδρε, οφείλουμε να προστατεύσουμε τους Έλληνες αδελφούς μας της Π.Γ.Δ.Μ. και να δημιουργήσουμε τις αναγκαίες προϋποθέσεις, ώστε όταν προκληθεί η συζήτηση, να θέσουμε το ζήτημα της προστασίας της ακμάζουσας και ζώσας Ελληνικής μειονότητας, που είναι συμπαγής και σε συγκεκριμένες περιοχές που εφάπτονται των συνόρων μας. Τα λάθη του παρελθόντος πρέπει να μας γίνουν μάθημα, και τώρα να παραχωρήσουμε άμεσα στην απόδοση της Ελληνικής ιθαγένειας στα μέλη της Ελληνικής μειονότητας, μέσω της χορήγησης διαβατηρίων. Είναι η ώρα των πράξεων και όχι της αδράνειας.  Σας καλώ να πρωτοστατήσετε σε αυτόν τον αγώνα και να μείνετε στην ιστορία ως ο Πρόεδρος που έσωσε την τιμή και τα δικαιώματα των Ελλήνων αυτής της τόσο πολύπαθης ομογένειας, μετά από χρόνια υποχωρήσεων και απωλειών. Είμαι βέβαιος πως η Εξοχότητά σας θα με δεχθεί, για να σας εξηγήσω και δια ζώσης, το μέγεθος και το κατεπείγον του ζητήματος
Μετά τιμής, Στέργιος Κ. ΚΑΛΟΓΗΡΟΣ
Βλαχόφωνος Έλλην, Δημοσιογράφος”