, Δευτέρα
28 Νοεμβρίου 2022

Χατζηδάκης: «Τα σενάρια GREXIT έχουν την υπογραφή Τσίπρας-Καμμένος»

«Τα σενάρια GREXIT έχουν την υπογραφή Τσίπρας-Καμμένος», τόνισε από την Θεσσαλονίκη ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος θα δώσει το παρόν στην επιστημονική ημερίδα που διοργανώνει η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Ενεργειακής Οικονομίας και τον διεθνή οργανισμό International Association for Energy Economics, στους Αμπελόκηπους .
Για τον κίνδυνο GREXIT ανέφερε : « τα σενάρια GREXIT ξαναγύρισαν τις τελευταίες μέρες στον διεθνή Τύπο και δεν ξαναγύρισαν τυχαία, αλλά λόγω των καθυστερήσεων, των λαθών και του τυχοδιωκτισμού της κυβέρνησης».
Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι «Η χώρα χρειάζεται όσο ποτέ μια επανάσταση σοβαρότητας και κοινής λογικής». «Δεν είναι ο τρόπος της τσάμπα μαγκιάς είναι ο δρόμος της σοβαρότητας και της ευθύνης. Ας κάνουμε αυτό που έκαναν στην Πορτογαλία, στην Ιρλανδία ακόμα και η Κύπρος.Δεν γίνεται το κομμάτι ου ελληνισμού που βρίσκεται στην Κύπρο να τα καταφέρνει στην οικονομία και εμείς ακόμα να πληρώνουμε τις ιδεοληψίες, τους δογματισμούς και την δημαγωγία. Δεν γίνεται άλλο», είπε χαρακτηριστικά
Για την αξιολόγηση επεσήμανε πως : ««Δυστυχώς με αυτή την καθυστέρηση που ο χρόνος μετράει εις βάρος της χώρας. Βλέπετε ότι το τελευταίο τρίμηνο η οικονομία της χώρας ξαναγύρισε στην ύφεση. Αν δανειζόμασταν σήμερα θα γινόταν με μεγαλύτερο επιτόκιο και από αυτό του Πακιστάν» συμπληρώνοντας ότι « ελπίζω, όταν κλίσει αυτή η αξιολόγηση να μην είναι αξιολόγηση-τσιρώτο ή μπάλωμα».