15:45, Σάββατο
21 Μαΐου 2022

Χρηματοδότηση επιχειρήσεων από ευρωπαϊκά κονδύλια στο "καλάθι" της Σπυράκη!

Χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων από 100% ευρωπαϊκά κονδύλια προτείνει η Επίτροπος για την Περιφερειακή Πολιτική Κορίνα Κρέτσου. Η πρόταση της διατυπώθηκε στο πλαίσιο του 8ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου για την Καινοτομία, σε απάντηση της παρέμβασης της Ευρωβουλευτού της ΝΔ και του ΕΛΚ Μαρίας Σπυράκη.
Η κ. Σπυράκη στην παρέμβαση της εξήγησε ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις χρειάζονται άμεσα «απλοποίηση των κανονισμών και ειδικές χρηματοδοτικές πλατφόρμες που θα συνδυάζουν ιδιωτικά κονδύλια με πόρους από το ΕΣΠΑ και το σχέδιο Γιούνκερ για να παράξουν καινοτόμα προϊόντα». «Οφείλουμε να βάλουμε την καινοτομία στην κορυφή των προτεραιοτήτων της οικονομικής πολιτικής της ΕΕ» κατέληξε η Ευρωβουλευτής.
Στην ίδια συζήτηση συμμετείχε και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Βιομηχανίας και Ενέργειας και πρ. Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Τζέρσι Μπούζεκ.
Η απάντηση της Επιτρόπου Περιφερειακής Πολιτικής στη Μαρία Σπυράκη δείχνει ότι υπάρχει προβληματισμός για την ποιότητα των έργων που προτείνονται από τις χώρες του Νότου και ταυτόχρονα αναγνωρίζει την ανάγκη να χρηματοδοτηθούν άμεσα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις με όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία.