, Τρίτη
23 Απριλίου 2024

search icon search icon

Απ. Πάνας: Στόχος η αναβάθμιση του πρωτογενούς τομέα

Συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό τις περιοδείες του σε περιοχές της Χαλκιδικής ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Απόστολος Πάνας. Συγκεκριμένα ο κ. Πανας επισκέφτηκε περιοχές του δήμου Προποντίδας, που είναι και ο τόπος καταγωγής του, όπου συνομίλησε με πολίτες για θέματα της καθημερινότητας. Επισκέφτηκε ακόμα την περιοχή της Καλλικράτειας, όπου είδε επαγγελματίες της περιοχής, καθώς και την Κρήνη και τα Πετράλωνα.
Κύρια ζητήματα που τέθηκαν ήταν θέματα αγροτικής ανάπτυξης, το ζήτημα της ύδρευσης καθώς και το κομμάτι των υποδομών. Ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ βρέθηκε σε καφενεία, είχε επαφές με αυτοδιοικητικούς φορείς και κατέγραψε τα προβλήματα της καθημερινότητας. Στις συναντήσεις του, ο κ. Πάνας ανέπτυξε μια σειρά πρωτοβουλιών του προγράμματός του που έχουν ενσωματωθεί στο πρόγραμμα του κόμματός του για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα.
Σύμφωνα με τα όσα ανέλυσε ο κ. Πάνας, το πρόγραμμα ενίσχυσης της παραγωγής περιλαμβάνει τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της γεωργίας, κτηνοτροφίας, δασοκομίας, μελισσοκομίας και αλιείας, μέσω αναδιαρθρώσεων, καινοτομιών, νέων τεχνολογιών και τη μείωση του κόστους παραγωγής. Σε αυτό το πλαίσιο, προτείνει:

  • Τη συστηματική παρακολούθηση της παγκόσμιας αγοράς τροφίμων (παραγωγή, ζήτηση, τάσεις), την πραγματοποίηση στοχευμένων μελετών και ερευνών με σκοπό τη διείσδυση των τοπικών προϊόντων σε νέες αγορές.
  • Την εφαρμογή ολοκληρωμένων σχεδίων για την ανάδειξη, προβολή και προώθηση των τοπικών προϊόντων στην εγχώρια αγορά και την αύξηση των εξαγωγών.
  • Πολιτικές παρεμβάσεις για την ανάπτυξη βιολογικών και εναλλακτικών καλλιεργειών.
  • Προώθηση των προϊόντων Π.Ο.Π. και Π.Γ.Ε. όπως φέτα, οίνος, ελαιόλαδο (αγουρέλαιο, Γαλανό Μεταγγιτσίου) και πράσινης ελιάς Χαλκιδικής.
  • Την προστιθέμενη αξία των προϊόντων μέσω της τυποποίησης και της πρωτοτυπίας στη συσκευασία.
  • Την ενθάρρυνση και υποστήριξη των νέων αγροτών.
  • Την οργάνωση του γεωργικού κλάδου σύμφωνα με πετυχημένα μοντέλα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (π.χ. ομάδες παραγωγών, συνεταιρισμοί νέων αγροτών με σύγχρονη διοικητική δομή, κτλ.).
  • Την υιοθέτηση των νέων τεχνολογιών και την εφαρμογή ολοκληρωμένων δράσεων δια βίου εκπαίδευσης του αγροτικού πληθυσμού.

Στόχος της τελευταίας εβδομάδας, οπότε ο προεκλογικός «πυρετός» αναμένεται να κορυφωθεί, θα είναι να βρεθεί ο κ. Πανας κοντά σε όσο το δυνατό περισσότερους συντοπίτες του, σε μια προσπάθεια να αφουγκραστεί εκ του σύνεγγυς τα προβλήματα και τις αγωνίες τους, αλλά και το τι περιμένουν από την επόμενη μέρα, ενημερώνοντάς τους παράλληλα για το όραμα το δικό του και του ΚΙΝΑΛ για την περιοχή.
Δ. Κ.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.