Α. Τσίπρας: «Αν υπήρχε Νόμπελ καταστροφολογίας θα το έπαιρνε ο Μητσοτάκης»

«Τηρήσαμε τις δεσμεύσεις που δώσαμε τον Σεπτέμβριο του 2015» δήλωσε το μεσημέρι του Σαββάτου ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην συνεδρίαση της Εκλογικής Επιτροπής της Προοδευτικής Συμμαχίας.
«Η Προοδευτική Συμμαχία θα δημιουργήσει χώρους υποδοχής των προοδευτικών πολιτών. Η Συμμαχία δεν εξαντλείται στην εκλογική μάχη κοιτάζει το μέλλον στην διαμόρφωση συνθηκών προοδευτικής διακυβέρνησης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Έλληνας Πρωθυπουργός.
«Απέναντί μας έχουμε τον συνασπισμό του παλιού, του τοξικού, του φθαρμένου. Τη μαύρη συμμαχία όλων εκείνων των κύκλων, των κυκλωμάτων, των τριγώνων της διαπλοκής, των συμφερόντων και των πολιτικών τους εκφραστών, που έχει βαλθεί να ξεθεμελιώσει ό,τι καταφέραμε μέχρι σήμερα», επεσήμανε αναφερόμενος στην αντιπολίτευση, ενώ πρόσθεσε ότι«Δεν κάνουμε πολιτική πίσω από κλειστές πόρτες αλλά σε επαφή με τον ελληνικό λαό. Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας αλλά απέναντί μας έχουμε έναν τοξικό συνασπισμό που θέλει να επιστρέψει στη νομή της εξουσίας και να γυρίσει την χώρα πίσω».
Αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι ο Πρόεδρος της ΝΔ «καταστροφολογεί, καθώς προέβλεπε όχι μόνο την καταστροφή του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά την καταστροφή της οικονομίας».
Μάλιστα, σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Έλληνας Πρωθυπουργός είπε ότι δεν ξέρει αν τελικά θα πάρει το Νόμπελ Ειρήνης, αλλά «αν υπήρχε Νόμπελ άστοχων προβλέψεων και καταστροφολογίας θα το έπαιρνε ο κ. Μητσοτάκης».