, Παρασκευή
14 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Βουλή: Τριήμερη συζήτηση για την πρόταση μομφής κατά του υπουργού Οικονομικών

Ξεκινά το απόγευμα στη Βουλή τριήμερη συζήτηση για την πρόταση μομφής κατά του υπουργού Οικονομικών Χ. Σταϊκούρα που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το νομοσχέδιο για τον νέο πτωχευτικό κώδικα.
Η κυβέρνηση θεωρεί ότι ο πτωχευτικός κώδικας δίνει λύση και δεύτερη ευκαιρία στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, ενώ η αντιπολίτευση θεωρεί ότι είναι ένα νομοσχέδιο έκτρωμα, που οδηγεί σε απώλειες περιουσιών.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας είπε πως «δεν θα σας αφήσουμε να κατεδαφίζετε την προστασία της πρώτης κατοικίας». Ενώ ο υπουργός Οικονομικών απάντησε ότι «Με υπογραφή Τσίπρα, το Φεβρουάριο του 2019 σταμάτησε η προστασία της πρώτης κατοικίας. Αιδώς Αργείοι».
Η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα σήμερα και μπορεί να διαρκέσει έως τρεις ημέρες. Η πρόταση γίνεται δεκτή εάν υπερψηφιστεί από τουλάχιστον 151 βουλευτές. Δυνητικά η ψηφοφορία μπορεί να διεξαχθεί τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.