, Τετάρτη
19 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Βόλτα Καράογλου με ηλεκτρικό ποδήλατο: Να προτρέψουμε του πολίτες να είναι φιλικοί μέ το περιβάλλον

«Να προτρέψουμε τους πολίτες να είναι φιλικοί προς το περιβάλλον», δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Θεόδωρος Καράογλου, σε δηλώσεις του στο Κυβερνείο, όπου μετέβη οδηγώντας ηλεκτρικό ποδήλατο.
«Θέλαμε να ευαισθητοποιήσουμε την κοινή γνώμη, να την ενημερώσουμε και, βεβαίως, να προτρέψουμε τους πολίτες να είναι φιλικοί στο περιβάλλον, να προστατεύουν το περιβάλλον, να χρησιμοποιούν όσο περισσότερο μπορούν την ηλεκτρική ενέργεια, από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας βέβαια, έτσι ώστε να διαφυλάξουμε και να προστατεύουμε το περιβάλλον και να το παραδώσουμε στα παιδιά μας καλύτερο απ’ ό,τι το παραλάβαμε», δήλωσε ο κ. Καράογλου.
«Είμαστε βέβαιοι», συνέχει, «ότι υπάρχει πλέον ευαισθητοποίηση σε επίπεδο πολιτών. Οι πολίτες ξέρουν ότι θα πρέπει να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της προστασίας της φύσης. Και ελπίζουμε, με τα κίνητρα που ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης, για μεγαλύτερη χρήση μονάδων μεταφοράς με ηλεκτρική ενέργεια, για περισσότερη προστασία της χλωρίδας και της πανίδας της Ελλάδας, την πανέμορφη πατρίδα μας να την προστατέψουμε όσο περισσότερο μπορούμε και βεβαίως να την αναδείξουμε».
Η ποδηλατοδρομία με ηλεκτρικό ποδήλατο ήταν το αποκορύφωμα συμβολικών δράσεων του ΥΜΑΘ, με αφορμή τη σημερινή παγκόσμια ημέρα για το περιβάλλον, οι οποίες ξεκίνησαν με πρωτοβουλία του κ. Καράογλου την 1η Ιουνίου.
Τον υφυπουργό συνόδευσαν στη διαδρομή, επίσης με ηλεκτρικά ποδήλατα, ο δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης και δύο ακόμη φίλοι του ποδηλάτου. Οι ποδηλάτες κάλυψαν μια διαδρομή επτάμισι χιλιομέτρων, ξεκινώντας από το Διοικητήριο και με στάσεις στα πιο κεντρικά σημεία του θαλάσσιου μετώπου της πόλης (Αριστοτέλους, Λευκός Πύργος, άγαλμα Μ. Αλεξανδρου, το σημείο που είναι δεμένο το ιστορικό πλοίο «Βέλος» και το Μέγαρο Μουσικής) κατέληξαν στο Κυβερνείο. Εκεί, με τη βοήθεια υπηρεσιών του δήμου Καλαμαριάς και εθελοντών, έγινε καθαρισμός του περιβάλλοντος χώρου. Αντίστοιχη δράση ακολούθησε και στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα, στην Καλαμαριά.
«Είναι χαρά μας που υποδεχόμαστε σήμερα τον υφυπουργό», δήλωσε ο κ Δαρδαμανέλης, σημειώνοντας ότι τέτοιες δράσεις είναι χρήσιμες σε συμβολισμό για την ευαισθητοποίηση του κοινού. Πρόσθεσε, δε, ότι ο δήμος πρόκειται σύντομα να προμηθευτεί και ηλεκτρικά οχήματα για να δώσει κι ένα μήνυμα στους πολίτες να επιλέγουν πιο ήπιες και φιλικές προς το περιβάλλον μορφές ενέργειας για τη μετακίνησή τους. Υπογράμμισε, επίσης, πως σε ό,τι αφορά το Κυβερνείο, το οποίο χαρακτήρισε «κόσμημα» για την Καλαμαριά και την πόλη, θα συζητηθούν τρόποι για την περαιτέρω ανάδειξή του σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο, παρουσία και του υφυπουργού.
Από την πλευρά του, ο κ. Καράογλου υπογράμμισε ότι «χωρίς τετελεσμένα» θα συζητηθεί με τη τοπική κοινωνία το θέμα της καλύτερης ανάδειξης του ιστορικού κτιρίου του Κυβερνείου και του ευπρεπισμού του περιβάλλοντος χώρου, ώστε να είναι ανοιχτό στο κοινό, επισκέψιμο, όχι μόνο από δημότες της Καλαμαριάς, αλλά και από όλους τους πολίτες της Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.