, Τετάρτη
19 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Β.Πατουλίδου: Οπωσδήποτε 3 μέτρα απόσταση και μάσκα στις λαϊκές

«Σκοπός είναι η επόμενη μέρα να μας βρει όλους υγιείς», δήλωσε στον FOCUS FM 103.6, η Αντιπεριφερειάρχης της ΠΕ Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου.
Σε συνέντευξή της στην εκπομπή «FOCUS στη 1» με το Στέφανο Δαμιανίδη, η κ.Πατουλίδου αναφερόμενη στην πλήρη λειτουργία των λαϊκών αγορών στο 100%, τόνισε πως (0:50) «έχουμε ζήσει ό,τι έχουμε ζήσει τους 3 τελευταίους μήνες και επειδή από μεθαύριο, έτσι τουλάχιστον, όπως έχουμε συζητήσει και με το γ.γ. Εμπορίου θα ανοίξουν οι λαϊκές στο 100%, των ανθρώπων, που δραστηριοποιούνται εκεί, των επαγγελματιών και απλά θα πρέπει οπωσδήποτε να είναι τα 3 μέτρα και η μάσκα».
Για τον τουρισμό και ειδικότερα τις ουρές χιλιομέτρων στο τελωνείο του Προμαχώνα, η κ.Πατουλίδου επεσήμανε πως έρχονται από μία πύλη εισόδου, έχουν ληφθεί μέτρα, ξέρουμε πού θα μείνει ο τουρίστας, άρα μπορείς να τους βρεις. Αυτό βέβαια «δε σημαίνει, ότι μπορείς να τα αποφύγεις όλα», υπογράμμισε και συμπλήρωσε πως «τα νοσοκομεία είναι προετοιμασμένα».
Η κ.Πατουλίδου επεσήμανε πάντως, πως «εμείς εδώ οι ντόπιοι, με τη συνέπεια, που δείξαμε όλο αυτό τον καιρό μπορούμε να δώσουμε το στίγμα μας για το πώς πρέπει να φερθούν και να λειτουργήσουν οι τουρίστες». Ξεκαθάρισε όμως πως «αν είναι να εκτραχυνθεί η κατάσταση, βεβαίως θα τους κουνήσουμε το δάχτυλο» και συμπλήρωσε πως πρέπει «να βοηθήσουμε να ζήσουμε όμορφα τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού».
Αναφερόμενη ατην αντιπυρική περίοδο και το Σέιχ –Σου, μίλησε για «μεγάλο ζόρι» και «μέγα θέμα», επισημαίνοντας τον αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς από τα ξερά κλαδιά, που κόβονται από τα αρρωστημένα δέντρα και πέφτουν κάτω. «Μπορούμε να βοηθήσουμε, αλλά όχι να αναλάβουμε το έργο ενός άλλου αρμοδίου», επεσήμανε η κ.Πατουλίδου, εξαίροντας το ρόλο των εθελοντών, στους οποίους όπως, είπε, οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.