, Σάββατο
22 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Για… διευρυμένες εξηγήσεις σήμερα στην Προανακριτική ο Παπαγγελόπουλος

O πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, θα βρεθεί στις 2 το μεσημέρι ενώπιον της Προανακριτικής της Βουλής, μετά τις καταγγελίες εναντίον του από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιάννη Αγγελή, την εισαγγελέα Ελένη Ράικου και τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή.
Ο αντιεισαγγελέας και πρώην επόπτης της εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ιωάννης Αγγελής κατέθεσε έγγραφα του FBI γύρω από την υπόθεση Novartis. Σύμφωνα με μέλη της επιτροπής δεν πρόκειται για αλληλογραφία μεταξύ ελληνικών αρχών και του FBI αλλά για εκθέσεις της αμερικανικής αρχής για τα στοιχεία που αυτή είχε συλλέξει κατά τη δική της έρευνα.
Κατά πληροφορίες που μεταφέρει το newpost.gr, ο κ. Αγγελής αναφέρει πως κατέθεσε τα 8 από τα 12 υπομνήματα του FBI. Αυτές οι αναφορές του FBI βασίζονται σε καταθέσεις δύο προστατευόμενων μαρτύρων ΗΠΑ και κατά τις πληροφορίες, δεν υπάρχουν αναφορές σε πολιτικά πρόσωπα. Οι καταθέσεις αυτές, ελήφθησαν από τις αρχές μέχρι το τέλος του 2017.
Μεταξύ άλλων ο κ. Παπαγγελόπουλος θα κληθεί να απαντήσει σε ένα διευρυμένο κατηγορητήριο:
– για τις καταγγελίες της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου που υποστήριξε ότι για την υπόθεση Novartis της ζήτησε να κατασκευάσει διώξεις για τους δέκα πολιτικούς.
– για τις καταγγελίες της πρώην εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη που είπε ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος την απείλησε πως δεν θα βγάλει Χριστούγεννα αν δεν επιστρέψει το φάκελο Βγενόπουλου.
– για τις αποκαλύψεις του πρώην εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος Παναγιώτη Αθανασίου που ανέφερε ότι ο ο κ. Παπαγγελόπουλος του ζήτησε να “κατασκευάσει” διώξεις κατά ανεπιθύμητων επιχειρηματιών και δημοσιογράφων
– για τις αποκαλύψεις του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή που ανέφερε ότι εντός του Μεγάρου Μαξίμου ο κ. Παπαγγελόπουλος απαίτησε καταβολή χρηματικού ποσού ως δικαστικά έξοδα για την διευθέτηση δικαστικών εκκρεμοτήτων

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.