fbpx

, Σάββατο
27 Ιουλίου 2024

search icon search icon

Γ. Κομνηνός: Για ποιο ελληνικό κράτος μιλάμε;

Κάθε χρόνο εκατοντάδες νέοι μεταναστεύουν στο εξωτερικό λόγω σπουδών ή για μία καλύτερη ζωή. Με την άνοδο της οικονομικής κρίσης, τα ελληνόπουλα εγκαταλείπουν την Ελλάδα και προσπαθούν να βρουν αλλού σωτηρία. Εγώ θέλω να ρωτήσω το εξής: Πώς μπορούμε να αυτοαποκαλούμαστε κράτος, ενώ δεν είμαστε ικανοί να κρατήσουμε τα παιδιά μας στο σπίτι τους;
Του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΟΜΝΗΝΟΥ*
Από το 2010 έχουν φύγει στο εξωτερικό περίπου 400.000 Έλληνες 20 – 30 ετών. Μιλάμε για ένα τεράστιο νούμερο, καθώς τα δύο τρίτα αυτών είναι απόφοιτοι πανεπιστημίου και κάτοχοι μεταπτυχιακού, σύμφωνα και με τον Μανώλη Πρατσινάκη, ερευνητή του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Μόνο στην Αυστραλία εκτιμάται ότι μετανάστευσαν δεκάδες χιλιάδες νέοι, εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι επιστήμονες, δηλαδή έχουμε συνολικά 250.000 επιστήμονες που εργάζονται στο εξωτερικό. Γιατί όμως να φύγουν τόσα παιδιά και μάλιστα τόσοι επιστήμονες; Δεν υπάρχουν κατάλληλες υποδομές για σπουδές, χρήματα για εξοπλισμό και φυσικά ο κηδεμόνας του υποψήφιου φοιτητή, δεν μπορεί να διαχειριστεί τα έξοδα.
Η Ελληνική Λύση στις βασικές αρχές του οικονομικού προγράμματός της, όσον αφορά στην ανεργία των νέων, προβλέπει τη δημιουργία αξιοπρεπών θέσεων εργασίας, καθώς επίσης και την φροντίδα για τους Έλληνες πολίτες που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας. Όλοι είμαστε μία οικογένεια, με ίση αντιμετώπιση. Όλοι αξίζουν καλύτερη ζωή και εργασία με τον ανάλογο μισθό. Το κόμμα μας είναι μία πατριωτική και κοινωνική συμμαχία, ώστε να φέρουμε τους Έλληνες κοντά μας, στο σπίτι τους.
Ο αριθμός των ανέργων διαμορφώθηκε σε 852.000, 14,1% στους άνδρες, 23,1% σε γυναίκες και των νέων (κάτω των 25 ετών) σημείωσε μικρή αύξηση από το 39,4% το Νοέμβριο σε 39,5% το Δεκέμβριο. Τα υψηλότερα επίπεδα ανεργίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση καταγράφονται στην Ελλάδα (18% με στοιχεία του Δεκεμβρίου 2018), καθώς τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας των νέων στην Ευρωπαϊκή Ένωση καταγράφονται πάλι στην χώρα μας με 39,5% από τα στοιχεία του Δεκέμβρη.
Δυστυχώς μιλάμε για νούμερα, τα οποία είναι μεγάλα για μία χώρα που ανήκει στην ΕΕ.
Η Ελληνική Λύση θέλει να βοηθήσει τους Έλληνες να επιστρέψουν στην αλησμόνητη πατρίδα, με καλύτερες ευκαιρίες. Οι Έλληνες πρέπει να μείνουμε ενωμένοι.
Πρώτα η Ελλάδα, πρώτα οι Έλληνες.
* Ο Γεώργιος Κομνηνός είναι υποψήφιος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με την Ελληνική Λύση
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.