Γ. Ορφανός: «Ο αθλητισμός είναι το μέλλον της πόλης μας»

Να ξανακάνει τη Θεσσαλονίκη, μια πόλη που γεννάει ταλέντα, πρωταγωνίστρια στο χώρο του αθλητισμού, είναι αποφασισμένος ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της παράταξης «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον», Γιώργος Ορφανός.
Όπως αναφέρει, θα συνεχίσει να ενημερώνεται από τους συλλόγους και να αξιολογεί τα προβλήματά τους, με σκοπό να αναζητεί λύσεις γι’ αυτά. Όπως υποστηρίζει ο Γιώργος Ορφανός, οι σύλλογοι, οι αθλητές και οι παράγοντες θα αποτελούν τους άμεσους συνεργάτες του στην αθλητική λειτουργία του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Ο Γιώργος Ορφανός τονίζει ακόμα ότι θα διεκδικήσει και θα δημιουργήσει στη Θεσσαλονίκη δράσεις μαζικού αθλητισμού σε συνεργασία με τα σχολεία και θα ενισχύσει πρωτοβουλίες εθελοντών.
Σημειώνει ότι προτεραιότητά του είναι η υποστήριξη και ενίσχυση της αθλητικής τουριστικής ανάπτυξης, με στόχο την τόνωση της τοπικής οικονομίας και την προβολή της Θεσσαλονίκης.
Το αθλητικό πρόγραμμα της παράταξης «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον» είναι το εξής:
Μαζικός Αθλητισμός
Ενδυνάμωση Μαραθωνίου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την οργανωτική επιτροπή, το ΣΕΓΑΣ. Συντονισμένη προσπάθεια για προσέλκυση συμμετοχής μεγάλων αθλητών.
City Games

  • Σφαιροβολία στο Λευκό Πύργο,
  • Άλμα επί κοντώ και ύψος στην πλατεία Αριστοτέλους
  • και στη Λεωφόρο Νίκης 100/110μ. εμπόδια, 150μ. και 500μ.

Είναι διοργανώσεις που συμμετέχουν οι μεγάλοι και διάσημοι αθλητές του στίβου και αποτελούν πολύ καλή διαφήμιση για την πόλη.
Νέα Τούμπα
Θα συμβάλουμε δυναμικά στην έγκαιρη υλοποίηση του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ.
Παρκούρ
Το Παρκούρ έχει μεγάλη απήχηση στη νεολαία, το πήρε υπό τη σκέπη της η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία (Ε.Γ.Ο.) και ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα παγκοσμίως είναι Έλληνας. Για παράδειγμα, οι αγώνες που γίνονται στη Σαντορίνη έχει τρομερή απήχηση σε όλο τον κόσμο και καλύπτεται τηλεοπτικά από τον αμερικάνικο κολοσσό FOX. Μπορεί να διοργανωθεί στα Κάστρα ή το Γεντί Κουλέ. Είναι ιδιαίτερα τηλεοπτικό γεγονός με πολύ μεγάλο engagement στα social media.
Τουρνουά 3x3 μπάσκετ
Κομμάτι του Ολυμπιακού προγράμματος είναι το 3×3 μπάσκετ και θα παραμείνει στους Ολυμπιακούς Αγώνες για αρκετά χρόνια. Μπορεί να διοργανωθεί στην πλατεία Αριστοτέλους διεθνές τουρνουά υπό την αιγίδα της παγκόσμιας ομοσπονδίας. Παράλληλα με το αγωνιστικό τουρνουά και τη συμμετοχή κορυφαίων ομάδων θα μπορεί να διεξάγεται και παιδικό τουρνουά με τη συμμετοχή μικρών αθλητών από ομάδες και ακαδημίες της πόλης.
Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου
Με το ανακαινισμένο Καυτανζόγλειο είναι ιδανική περίπτωση να φέρουμε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου στη Θεσσαλονίκη . Η παρουσία 2.500 αθλητών – αθλητριών, καθώς και των συνοδών τους στην πόλη μας, θα αποτελεί μεγάλο γεγονός για 4 μέρες.
Διεθνές μίτινγκ στίβου
Προσέλκυση μεγάλων και πιστοποιημένων μίτινγκ παγκόσμιας εμβέλειας στο Καυταντζόγλειο με τη συμμετοχή μεγάλων αθλητών.
Κολύμβηση
Σε συνδυασμό με την ανακαίνιση του Εθνικού κολυμβητηρίου μπορούμε να φέρουμε αγώνα της International Swimming League (αγώνας ομάδων) με όλα τα μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας κολύμβησης.
Μπιτς βόλεϊ
Έχει γίνει με επιτυχία στην πλατεία Αριστοτέλους και με την υπεύθυνη του αγώνα στο ψηφοδέλτιό μας, είναι λογικό να το επαναφέρουμε, αλλά αναβαθμισμένο και με μεγάλα ονόματα παγκοσμίως.
Κέντρο Υψηλού Αθλητισμού
Το καλοκαίρι η Θεσσαλονίκη μπορεί να αποτελεί τη βάση των Αμερικανών, Κουβανών, Τζαμαϊκανών, Ασιατών, Ωκεάνιων αλλά και των βορειο-Ευρωπαίων αθλητών που ψάχνουν βάση στη νότια Ευρώπη. Αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου και της παραλίας σε αθλητικές δραστηριότητες, όπως:

  • Αγώνες ταχυπλόων
  • Αγώνες Beach Volley και Beach Soccer

Παιδική χαρά ΑΜΕΑ
Κατασκευή παιδικής χαράς ΑΜΕΑ και δημιουργία αθλητικών ομάδων ΑΜΕΑ (στίβος, μπάσκετ, κτλ.). Κάλεσμα σε αθλητικά σωματεία που απασχολούν παιδιά να πραγματοποιήσουν κοινές προπονήσεις με σωματεία ΑΜΕΑ σε Παραολυμπιακά αθλήματα.
Δημιουργία πάρκου Skateboard – Ολυμπιακό άθλημα από το Τόκυο 2020
Η εισαγωγή νέων αγωνισμάτων γίνεται για να προσελκύσουμε νεαρότερο κοινό. Κάθε χρόνο στις 21 Ιουνίου γιορτάζεται η παγκόσμια ημέρα  ‘Go Skateboard Day’με πρωτοβουλία της Διεθνούς ένωσης εταιριών τροχοσανίδας για την προώθηση της δυναμικής του αθλήματος.
Αναβάθμιση των κολυμβητηρίων
Σε συνεννόηση με την ΓΓΑ, αναβάθμιση σε διαδρομές, βατήρες και ηλεκτρονικό χρονόμετρο για να  μπορέσουμε να προσελκύσουμε μεγάλους διεθνείς αγώνες αρτιμελών αθλητών και αθλητών με αναπηρίες.