07:39, Πέμπτη
30 Ιουνίου 2022

Δημοσκόπηση της Opinion Poll για την Karfitsa: Αυξάνει τις δυνάμεις της στην Α’ Θεσσαλονίκης η ΝΔ

H έρευνα της OPINION POLL για την Karfitsa  επιβεβαιώνει την απόλυτη κυριαρχία της Ν.Δ στην Α΄ Θεσσαλονίκης. Ξεκινώντας από την παράσταση νίκης που αποδίδει με τον καλύτερο τρόπο την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, το 81.5% δηλώνει ότι θα νικήσει η Ν.Δ έναντι ενός μόλις του 10.5% που πιστεύει ότι θα νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αξίζει να σημειωθεί , ότι ανάμεσα σ΄ αυτούς που ψήφισαν Ν.Δ στις Ευρωεκλογές το ποσοστό φτάνει το 98.%, ενώ ακόμα και το 52.5% των ψηφοφόρων το ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι θα νικήσει η Ν.Δ μη υιοθετώντας την άποψη ότι «  το παιχνίδι μπορεί να γυρίσει».
Η πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων δίνει την αύξηση των δυνάμεων της Ν.Δ αφού συγκεντρώνει 32.1% έναντι 30.63% που είχε πάρει στις Ευρωεκλογές, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει μικρή κάμψη με 21% έναντι 21.7%. Αυτές οι διαφοροποιήσεις στα ποσοστά οδηγεί σε μία αύξηση της διαφοράς ανάμεσα στην Ν.Δ και τον ΣΥΡΙΖΑ στο 11.1% έναντι 8.93% που ήταν στις Ευρωεκλογές. Αν ληφθεί υπόψη ότι το 14,5% δηλώνουν αναποφάσιστοι και ότι ένα σημαντικό κομμάτι απ΄ αυτούς παραδοσιακά ψηφίζει τελικά αυτόν που φαίνεται ότι θα νικήσει, θα πρέπει να αναμένεται ότι η διαφορά θα αυξηθεί αξιοσημείωτα. Παράλληλα βέβαια και ο ΣΥΡΙΖΑ θα αυξήσει τις δυνάμεις του έστω σε μικρότερο βαθμό και αυτό θα οδηγήσει σε αύξηση του αθροίσματος των δύο βασικών μονομάχων από 52.33% σε επίπεδα πάνω από 60%.
Το ΚΙΝ.ΑΛ. δείχνει να αυξάνει τις δυνάμεις του συγκεντρώνοντας 6.7% ( 5.77% στις Ευρωεκλογές) και κατοχυρώνει την τρίτη θέση και στην Α΄ Θεσσαλονίκης που ήταν τέταρτο μετά την Χρυσή Αυγή. Η Χρυσή Αυγή σημειώνει σημαντική πτώση με 2.8% έναντι 5.81% που είχε, ενώ το Κ.Κ.Ε σημειώνει πτώση αφού συγκεντρώνει 4.4% ( 5.27% στις Ευρωεκλογές). Από τα υπόλοιπα μικρά κόμματα οριακή πτώση δείχνει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ με 5.4% από 5.76% και η ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ με 1.4% από 2.01%. Αντίθετα αύξηση εμφανίζει η ΜΕΡΑ 25 με 4.1% ( 4% στις Ευρωεκλογές ) , όπως και η Ένωση Κεντρώων με 2.8% ( είχε 2.33% ). Είναι αυτονόητο, ότι όλα τα « μικρά κόμματα θα αντιμετωπίσουν πίεση, όσο η Ν.Δ και ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθούν εντονότερα να αυξήσουν τις δυνάμεις από νέες πηγές , αφού και οι δύο έχουν πολύ μεγάλες συσπειρώσεις και επομένως θα αναζητήσουν ενισχύσεις σ΄ άλλους χώρους. Η Ν.Δ παρουσιάζει συσπείρωση 92.5% και ο ΣΥΡΙΖΑ 88.4%.
Ιδιαίτερο όμως ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα αποτελέσματα στα ερωτήματα στους  ψηφοφόρους της Ν.Δ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ για την μάχη του σταυρού. Σημειώνουμε , ότι στον κάθε ερωτώμενο δινόταν το περιθώριο να δηλώσει μέχρι 4 απαντήσεις. Όπως φαίνεται στους σχετικούς πίνακες δημοσιεύουμε τους δέκα πρώτους από κάθε κόμμα.
Στην Ν.Δ σαφές προβάδισμα έχουν οι κ κ. Κ. Γκιουλέκας, Ε. Ράπτη και Σ. Καλαφάτης. Ακολουθούν οι κ. Ν. Ταχιάος, Π. Κόκκορης, Δ. Βενιέρης, Σ. Σιμόπουλος, Δ. Σταμάτης και Δ. Κούβελας με πολύ οριακές διαφορές μεταξύ τους με τη δεκάδα να συμπληρώνει η Σ. Σάπικα. Πρόκειται για μια εξάδα που βρίσκεται περίπου στα ίδια επίπεδα.
Στον ΣΥΡΙΖΑ σαφές προβάδισμα έχει πάρει η Κ. Νοτοπούλου και Ι. Αμανατίδης. Ακολουθούν κατά σειρά οι κ.κ. Μάρκος Μπόλαρης, Χ. Γιαννούλης, Ε. Χατζηγεωργίου, Αλ. Τριανταφυλλίδης, Τ. Κουράκης και Ν. Παρασκευόπουλος .
Στο ΚΙΝΑΛ προηγείται ο Χ. Καστανίδης, με τον Κ. Κυριάκο να βρίσκεται στην δεύτερη θέση, με τον Γ. Μαγκριώτη «σε απόσταση αναπνοής» και τον κ. Σαουλίδη να ακολουθεί.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ