, Κυριακή
04 Δεκεμβρίου 2022

Διαγραφή Θεοχαρόπουλου από τo KINAΛ μετά το «Ναι» στη Συμφωνία των Πρεσπών

Διαγράφτηκε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος από την ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης καθώς η στάση του αναφορικά με την Συμφωνία των Πρεσπών ήταν καταλυτική για το μέλλον της κομματικής σύμπραξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών στην ΔΗΜΑΡ, οι συνεδριάσεις των οποίων κατέληξαν, κατά πλειοψηφία και εν μέσω έντονου προβληματισμού για την στάση του κόμματος, υπέρ του «Ναι» από τον Θανάση Θεοχαρόπουλο στην ψηφοφορία στην Βουλή για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Αποφασίστηκε η διαγραφή του κ. Θεοχαρόπουλου απο την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και ανακοινώθηκε ότι θα γίνει έκτακτο συνέδριο, στα τέλη Μαρτίου, προκειμένου να αποσαφηνιστεί το μέλλον της συμμαχίας του Κινήματος Αλλαγής (σημ: κοινοβουλευτικά δεν υπάρχει εκπροσώπηση του σχηματισμού ώς ΚΙΝΑΛ, αλλά ως Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ήτοι της σύμπραξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ).

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ:

Με απόφαση της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, ο Θ. Θεοχαρόπουλος τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Η στάση του κ. Θεοχαρόπουλου να υπερψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών, εξ αντικειμένου υπηρετεί τον κ. Τσίπρα και τους σχεδιασμούς του και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Επίσης με απόφαση της Προέδρου σύμφωνα με το άρθρο 23 του Καταστατικού, συγκαλείται έκτακτο πολιτικό και καταστατικό Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής για το τέλος Μαρτίου, μετά από εκλογή Συνέδρων από τη βάση.

Το Συνέδριο θα εκλέξει τα συλλογικά όργανα του Κινήματος Αλλαγής, ολοκληρώνοντας άμεσα τον ενιαίο φορέα.