, Πέμπτη
30 Μαρτίου 2023

Διαψεύδει ο Καϊτετζίδης για Δήμο Θεσσαλονίκης

Ρεπορτάζ: Γιάννης Νάκος
Μεγάλη κουβέντα και έντονο παρασκήνιο διαδραματίζεται τους τελευταίους μήνες σχετικά με το ποιος θα βγει μπροστά και θα διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο στο Δήμο Θεσσαλονίκης.
Ένα από τα σενάρια τα οποία «ακούστηκαν» και είδαν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα ήταν εκείνα που ήθελαν τον νυν δήμαρχο Πυλαίας-Χορτιάτη κ.Ιγνάτιο Καϊτετζίδη να βρίσκεται σε συζητήσεις για την υλοποίηση μιας τέτοιας μεταγγραφής.
Αυτό βέβαια θα είχε ως απαραίτητη προϋπόθεση την εκλογική μεταπήδηση του κ.Καϊτετζίδη σε άλλον δήμο. Και στέκομαι σε αυτή την παράμετρο καθώς ουδείς νομίζω μπορεί να θεωρήσει την δεδομένη χρονικά στιγμή πως ένα τέτοιο σενάριο βρίσκεται προ των πυλών. Ο λόγος; Διότι όπως προκύπτει και από το ρεπορτάζ στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές τα πράγματα μπορεί μεν να δυσκολεύουν ελεω Κλεισθένη, εντούτοις όμως στον ορίζοντα δεν διαφαίνεται κάτι το οποίο μπορεί να κλονίσει τα αρκετά μεγάλα ποσοστά που είχε πάρει στις προηγούμενες εκλογές η παράταξη του κ.Καϊτετζίδη.
«Η συνάντηση Καϊτετζίδη-Νυφούδη»
Η «Κ» μαθαίνει πως υπήρξε επικοινωνία μεταξύ Καϊτετζίδη-Νυφούδη με τα πεπραγμένα της συνάντησης να φωτίζουν αρκετά το τοπίο και να δίνουν μια πρώτη γεύση για το τι θα ακολουθήσει τουλάχιστον στον Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη. Αυτό που μπορούμε να πούμε με τα μέχρι στιγμής δεδομένα και το πολιτικό μομέντουμ που κυριαρχεί, είναι ότι οι διαβεβαιώσεις του ενός ίσως «ανοίξουν τα χαρτιά του άλλου».
«Τα τηλεφωνήματα και οι πιέσεις προς τον Καϊτετζίδη»
Εν κατακλείδι και για να τελειώνουμε με την ονοματολογία, η Karfitsa όντως επιβεβαιώνει ότι υπήρξε κρούση από πλευράς της Νέας Δημοκρατίας προς τον νυν δήμαρχο Πυλαίας-Χορτιάτη, προκειμένου ο τελευταίος να θέσει πλώρη για τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Κάτι τέτοιο έπειτα από δύο πολύ ισχυρά τηλεφωνήματα(και συναντήσεις;) δεν κατέστη δυνατό, με τον κ.Καϊτετζίδη έως τώρα να δηλώνει πως «Τέτοια σενάρια με βρίσκουν κατηγορηματικά αντίθετο.»
Υ.Γ. Σε αντίθεση με άλλους υποψηφίους τα τηλεφωνήματα δεν ήρθαν μόνο από στελέχη που βρίσκονται κοντά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και από άτομα που συνήθως «όταν επιλέγουν» να μιλήσουν, προσέχουν πολύ καλά τι θα πουν.