13:02, Τρίτη
28 Ιουνίου 2022

Δ. Τζανακόπουλος: Υπάρχει ακροδεξιό ρεύμα στο εσωτερικό του μαθητικού κινήματος

“Δεν θέλω να μιλήσω για πολιτική υποκίνηση των μαθητών στις καταλήψεις”, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ωστόσο υποστήριξε ότι υπάρχει ακροδεξιό πολιτικό ρεύμα στο εσωτερικό του μαθητικού κινήματος.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ανέφερε ότι «δεν ξέρουμε πόσες από αυτές τις καταλήψεις έχουν αυτό τον αντιδημοκρατικό, ακόμα και φασιστικό χαρακτήρα».
Είπε επίσης ότι πρέπει να εξεταστούν οι πολιτικές αιτίες για την εισχώρηση αυτού του ρεύματος. «Όταν τα συνθήματα είναι τύπου ΄΄Η Δημοκρατία πούλησε τη Μακεδονία΄΄, αυτή είναι μια επικίνδυνη τροπή», επεσήμανε ο υπουργός Επικρατείας.
Κατηγόρησε εξάλλου για ακροδεξιά ρητορική τη Ν.Δ., ενώ σημείωσε ότι «εμείς είχαμε συγκρουστεί με την ΄΄επάνω πλατεία΄΄ των αγανακτισμένων». Διερωτήθηκε, δε, «όταν ο κ. Βορίδης και ο κ. Γεωργιάδης χαιρετίζουν τις κινητοποιήσεις αυτές, όταν η ΔΑΚΕ αντέγραψε δήλωση του χρυσαυγίτη Παππά, πως θα βρεθεί συναινετική λύση;».
Ερωτηθείς για τη στάση του υπουργού Άμυνας στο Σκοπιανό, είπε ότι ο Πάνος Καμμένος ποτέ δεν μίλησε για προδοτική συμφωνία ή για ξεπούλημα της Μακεδονίας, αλλά διαφωνεί ως προς το πλαίσιο.
Για τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας, ανέφερε ότι θα συνεχιστούν οι πολιτικές πρωτοβουλίες και ο διάλογος. Επίσης, επανέλαβε το ότι δεν έκανε λόγο για απολύσεις στην εκκλησία.
Ερωτηθείς για το αν του έχει προταθεί από τον πρωθυπουργό να είναι υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, απάντησε αρνητικά.