, Σάββατο
24 Φεβρουαρίου 2024

Εγκαινιάστηκε το πρώτο πολυκέντρο ανταποδοτικής ανακύκλωσης από τον Τάκη Θεοδωρικάκο (ΦΩΤΟ)

Εγκαινιάστηκε σήμερα το πρωί ο 1ος πολυχώρος ανταποδοτικής ανακύκλωσης στην Καλλιθέα από τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο και με παρουσία του δήμαρχου της πόλης Δημήτρη Κάρναβου. Πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα ανακύκλωσης του υπουργείου Εσωτερικών το οποίο θα ξεκινήσει σε 5 δήμους(Άνδρου,Καλλιθέας, Ιωαννιτών, Ναυπλιέων και Νέας Σμύρνης) και στόχος του είναι να εξαπλωθεί σε όλη την επικράτεια. Στα συγκεκριμένα κέντρα θα γίνεται η επιτόπια ανακύκλωση συσκευασιών από πλαστικό, μέταλλο, γυαλί, και χαρτί. Στις 33 συσκευασίες με ανακυκλώσιμα υλικά οι πολίτες θα λαμβάνουν 1 ευρώ.
Στόχος του προγράμματος είναι η ανάκτηση 100% ανακυκλώσιμων υλικών, η οποία θα πιστοποιείται από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και στου 5 δήμους που θα λειτουργήσει το πρόγραμμα θα αποκτήσουν 45 «Σπιτάκια Ανακύκλωσης»και επιπροσθέτως 5 πολυκέντρα ανακύκλωσης .
Μιλώντας προς τους μαθητές ο κ. Θεοδωρικάκος τους κάλεσε να πάρουν επάνω τους την υπόθεση της ανακύκλωσης ώστε και οι ίδιοι και οι οικογένειές τους, αλλά και ο Δήμος τους και η χώρα μας να ωφεληθούν. Όπως εξήγησε στα παιδιά ο υπουργός Εσωτερικών με την ανταποδοτική ανακύκλωση κερδίζουν όλοι. Ωφελούνται οι ίδιοι, αφού για κάθε 33 συσκευασίες κερδίζουν 1 ευρώ. Κερδίζει ο Δήμος, αφού μειώνεται ο όγκος των απορριμμάτων στα οποία πρέπει να γίνει αποκομιδή και να μεταφερθούν στη Φυλή, κι έτσι, μέσω της εξοικονόμησης χρημάτων, θα υπάρχει δυνατότητα να προσφέρονται φθηνότερες και καλύτερες υπηρεσίες. Κερδίζει και η χώρα, καθώς θα είναι συνεπής στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει και από τις τελευταίες θέσεις της Ευρώπης, θα γίνει πρωτοπόρα στην ανακύκλωση.
«Με την Ανταποδοτική Ανακύκλωση προσδοκούμε να υπάρξουν πολύ πιο ισχυρά αποτελέσματα. Να αλλάξει η ζωή μας. Να περάσουμε στο κλαμπ των πρωτοπόρων κρατών της Ευρώπης και αυτό θα είναι επ’ ωφελεία των πολιτών, οι οποίοι θα έχουν φθηνότερες και καλύτερες υπηρεσίες από τους δήμους τους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος.
Ο δήμαρχος Καλλιθέας δήλωσε χαρακτηριστικά στο paraskhnio.gr: