11:20, Δευτέρα
26 Σεπτεμβρίου 2022

Εξηγήσεις Κουρουμπλή για την συνάντηση με Αμβρόσιο – Οργή του Σκουρλέτη

Απάντηση στις επικρίσεις που δέχεται για τη συνάντησή του με τον μητροπολίτη Αμβρόσιο επιχείρησε να δώσει, με ανάρτησή του στο Facebook, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής.
«Στο πλαίσιο της περιοδείας που κάνω σε πόλεις όλης της Ελλάδας, επισκεπτόμενος κάθε φορά και ιδρύματα πρόνοιας, πήγα στο Ίδρυμα Κλειστής Περίθαλψης Ηλικιωμένων στο Αίγιο -στη δημιουργία του οποίου είχα συντελέσει ως Γενικός Γραμματέας Πρόνοιας του Υπουργείου Υγείας. Με λύπη μου διαπιστώνω ότι ορισμένοι προσπάθησαν να συσχετίσουν την εθιμοτυπική επίσκεψή μου αυτή με τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο» αναφέρει ο κ. Κουρουμπλής.
Και συνεχίζει:  «Επειδή δεν συνηθίζω να κρύβομαι πίσω από τις λέξεις, θέλω να είμαι ξεκάθαρος: Στη δημόσια πορεία μου μέχρι σήμερα έχω αγωνιστεί ενάντια σε κάθε είδους ρατσισμό και μίσος. Όμως στη Δημοκρατία δεν χωρούν αποκλεισμοί. Γι’ αυτό δέχτηκα να συναντήσω τον Μητροπολίτη, παρότι έχω διαφωνήσει μαζί του για τις μισαλλόδοξες απόψεις που έχει κατά καιρούς εκφράσει».
Ο κ. Κουρουμπλής ωστόσο δεν κάνει καμία αναφορά στις πληροφορίες, που αναφέρουν ότι ο γραμματέας του κόμματος, Πάνος Σκουρλέτης, επικοινώνησε μαζί του και του εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του ΣΥΡΙΖΑ για την κίνησή του, με αποτέλεσμα να «κατεβάσει» τις επίμαχες φωτογραφίες με τον Αμβρόσιο, αλλά ούτε και στις φήμες που τον θέλουν να τίθεται εκτός ευρωψηφοδελτίου της παράταξης…
Ο σάλος που προκλήθηκε μετά την «εγκάρδια» συνάντηση προκάλεσε αντιδράσεις εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ.
Συγκεκριμένα, ο διάλογος οργής Σκουρλέτη-Κουρουμπλή είχε ως εξής, σύμφωνα με πληροφορίες:

  • Σκουρλέτης: Τι πήγες κι έκανες;
  • Κουρουμπλής: Έτυχε, δεν το είχα προγραμματίσει.
  • Σκουρλέτης: Ωραία, δεν το είχες προγραμματίσει. Μετά γιατί ανέβασες τις φωτογραφίες και τα έγραψες όλα αυτά;
  • Κουρουμπλής: Η δημοκρατία πρέπει να είναι ανεκτική.
  • Σκουρλέτης: Τι σχέση έχει αυτό που μου λες με τις θέσεις που έχει εκφράσει κατά καιρούς ο Αμβρόσιος;