07:34, Πέμπτη
30 Ιουνίου 2022

Ηλ. Ζάχαρης: Η κατάργηση του ΑT Νεάπολης έχει την υπογραφή Δανιηλίδη!

Ευθύνες στον δήμαρχο Νεάπολης – Συκεών Σίμο Δανιηλίδη για την κατάργηση του αστυνομικού τμήματος Νεάπολης επιρρίπτει με ανακοίνωσή του ο υποψήυφιος δήμαρχος Ηλίας Ζάχαρης.
Όπως υπογραμμίζει ο κ. Ζάχαρης στην ανακοίνωσή του, τα «δάκρυα που χύνει» ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών για την απομάκρυνση του αστυνομικού τμήματος Νεάπολης είναι «κροκοδείλια» καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, ο κ. Δανιηλίδης ήταν εκείνος που «διευκόλυνε» τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, να το καταργήσει.
Παράλληλα, ο κ. Ζάχαρης κοινοποίησε στοιχεία –που δεν έρχονται τώρα στο φως της δημοσιότητας, αλλά αντιθέτως έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του δήμου– που, σύμφωνα με τον ίδιο, αποδεικνύουν τις «ευθύνες» του κ. Δανιηλίδη για την κατάργηση του εν λόγω αστυνομικού τμήματος.
Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Ζάχαρη:
Τα δάκρυα που χύνει σήμερα ο κ. Δανιηλίδης για την έλλειψη αστυνόμευσης στον Δήμο Νεάπολης – Συκεών είναι κροκοδείλια.
Διότι η κατάργηση του Α.Τ. Νεάπολης έχει το ονοματεπώνυμο του γιατί αυτός διευκόλυνε τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Τόσκα να το καταργήσει.
Γιατί να κρατήσει το ΑΤ Νεάπολης, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όταν ο κ. Δανιηλίδης

  • από το 2014 έχει αναθέσει τη φύλαξη των εγκαταστάσεων του Δήμου σε ιδιωτικές εταιρείες ασφάλειας έναντι 300.000 ευρώ
  • έχει πάρει θέση υπέρ των συγχωνεύσεων Αστυνομικών Τμημάτων, όπως ονομάστηκε η κατάργηση του Α.Τ. Νεάπολης (δήλωση 23 Σεπτεμβρίου 2016)
  • Δεν έθεσε ποτέ θέμα επανίδρυσης του ΑΤ Νεάπολης

Η Νεάπολη θα είχε δικό της τμήμα, αν ο Δήμος της έκανε ότι έκαναν οι δήμοι Φυλής και Βάρης στην Αθήνα που διέθεσαν δημοτικό χώρο για να απαλλάξουν την ΕΛΑΣ από το βάρος των λειτουργικών έξόδων.
Ο κ. Δανιηλίδης αρνήθηκε να κάνει το ίδιο, γιατί ήθελε να κατασκευάσει ο Δήμος χώρο για το τμήμα, πρόταση την οποία έκανε επανειλημμένα, αλλά δεν προχώρησε, όπως λέει ο ίδιος.
Δεν τον ενδιέφερε η ασφάλεια, η κατασκευή τον ενδιέφερε! Αν τον ενδιέφερε η ασφάλεια, θα είχε αναζητήσει την συναίνεση της κοινωνίας και όχι των διορισμένων αντιδημάρχων του.
Γι’ αυτό δεν έθεσε το θέμα του ΑΤ Νεάπολης ούτε στην επιστολή στον πρωθυπουργό στις 16 Φεβρουαρίου 2017, ούτε στη σύσκεψη με τον ΓΓ Δημόσιας Τάξης στις 23 Σεπτεμβρίου 2017, όπου απλώς ζητά την μετακόμιση του τμήματος σε άλλο κτίριο και δηλώνει ικανοποιημένος από την ανταπόκριση του ΓΓ. Τόσο ικανοποιημένος που έκτοτε δεν έγινε τίποτε.
Επειδή προτεραιότητα του κ. Δανιηλίδη ήταν η κατασκευή του κτιρίου δε βρέθηκε δημοτικός χώρος, ούτε καν για τη μονάδα άμεσης επέμβασης που προσφέρθηκε να λειτουργήσει η ΕΛΑΣ στον Δήμο μας, με αποτέλεσμα εκατοντάδες συμπολίτες μας, ακόμη και η Ιερά Μητρόπολη, να έχουν καταφύγει υποχρεωτικά σε υπηρεσίες security που τις πληρώνουν από το υστέρημα τους!
Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ έχει δεσμευτεί ότι θα παραχωρήσουμε δημοτικό χώρο:

  • για να στεγαστεί το Αστυνομικό Τμήμα Νεάπολης σε ένα από τα δεκάδες κτίρια του Δήμου
  • για τη λειτουργία μονάδας άμεσης επέμβασης στα Πεύκα!

Η ασφάλεια είναι πάνω από παραταξιακά μικροσυμφέροντα και εργολαβικά μεγαλοσυμφέροντα!
Ας το κάνει αύριο ο κ.Δανιηλίδης και θα τον χειροκροτήσουμε!
Στη Νεάπολη, στις Συκιές, στον Άγ.Παύλο, στα Πεύκα, πρέπει να αναπνεύσουμε με ασφάλεια!
ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΝΤΑΙ, όπως έχουν καταγραφεί στον ιστότοπο του Δήμου Νεάπολης – Συκεών:

  1. Η δήλωση του κ. Δανιηλίδη στις 23 Σεπτεμβρίου 2016,
  2. Η επιστολή του κ. Δανιηλίδη στον πρωθυπουργό στις 16 Φεβρουαρίου 2017
  3. Το Δ.Τ. μετά τη σύσκεψη με τον ΓΓ Δημόσιας Ταξης, κ. Αναγνωστάκη
  4. Το τρέχον συμφωνητικό της Δημοτικής Επιχείρησης με την Εταιρεία Φύλαξης