, Τετάρτη
22 Μαρτίου 2023

Κατέθεσαν προσφυγή οι κομμένοι υποψήφιοι για τον δήμο Θεσσαλονίκης

Αύριο το πρωί αναμένεται να κριθούν από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης οι προσφυγές των επικεφαλής τριών συνδυασμών που «κόπηκαν» κατά την ανακήρυξη των δικαστηρίων, επειδή δεν είχαν περιλάβει υποψήφιους στη δημοτική ενότητα Τριανδρίας.
Σήμερα το πρωί οι συνήγοροι των επικεφαλής των συνδυασμών «Ελληνική Αυγή», «Ενωμένοι Μακεδόνες για τον Δήμο Θεσσαλονίκης» και «Γίνεται Μπορούμε» κατέθεσαν στο Πρωτοδικείο αιτήσεις ανάκλησης της ανακήρυξης ου έγινε το πρωί του περασμένου Σαββάτου. Στις αιτήσεις τους υποστηρίζουν ότι το λάθος να μην περιληφθούν υποψήφιοι για τη δημοτική ενότητα Τριανδρίας είναι τυπικό και η συμπλήρωσή του δεν επηρεάζει την εκλογική διαδικασία. Συμπληρώνουν μάλιστα πως το λάθος οφείλεται στο γεγονός της αλλαγής της νομοθεσίας σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές.
Νομικοί έλεγαν ότι η υπόθεση νομικά είναι πρωτοφανής καθώς δεν υπάρχει δεδικασμένο με το σχέδιο «Κλεισθένης», ενώ στους καλλικρατικούς δήμους είχαν αντιμετωπιστεί παρόμοια περιστατικά. Μετά την κατάθεση των αιτήσεων το Πρωτοδικείο δέχτηκε την κατάθεσή τους και αναμένεται να εξεταστούν οι προσφυγές.
Κ.Κ.