Κατηγορηματική διάψευση Τζιτζικώστα: Να μην εμπλέκουν το όνομα μου οι υποψήφιοι Δήμαρχοι

Συζήτηση όσον αφορά την επιλογή της Νέας Δημοκρατίας για το Δήμο Θεσσαλονίκης άνοιξε η συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη και Πάρι Μπίλια. Η συνάντηση συζητήθηκε και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς είναι γνωστό ότι ο Πάρις Μπίλιας στις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας στήριξε την υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα.
Όμως, κύκλοι του Απόστολου Τζιτζικώστα διέψευσαν κατηγορηματικά ότι ο περιφερειάρχης προτιμά ή προτείνει κάποιο υποψήφιο. «Εκ του ρόλου και της θέσης του ο Περιφερειάρχης υποχρεούται μετά τις εκλογές να συνεργάζεται με όλους τους δημάρχους και ως εκ τούτου δεν παίρνει καμία θέση για τις εξελίξεις στον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης, ούτε προτείνει υποψηφίους», ήταν το αιχμηρό σχόλιο από το περιβάλλον του περιφερειάρχη.
Άλλωστε, όπως είχε γράψει η «Καρφίτσα» στις 21 Ιουλίου πολλά κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας δεν συμφωνούν με την επιλογή Μπίλια για το Δήμο Θεσσαλονίκης, καθώς τον θεωρούν επιλογή ήττας. Το ρεπορτάζ της «Κ» ανέφερε: «Κορυφαία τοπικά κομματικά στελέχη, κυρίως από τις οργανώσεις του κέντρου, αλλά και της ανατολικής Θεσσαλονίκης, περιοχών, που κρίνουν κατά κανόνα, το εκλογικό αποτέλεσμα στο δήμο, με τα οποία μίλησε η «Κ», εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για το ενδεχόμενο υποψηφιότητας του κ. Μπίλια και εκτιμούν, ότι υπό τις σημερινές συνθήκες , ένα τέτοιο ενδεχόμενο, «θα πρόσφερε καλές υπηρεσίες, για την επανεκλογή του κ. Μπουτάρη».
Τα ίδια δοκιμασμένα τοπικά στελέχη αναγνωρίζουν την προσφορά στην παράταξη και το ήθος του κ. Πάρι Μπίλια, αλλά στην επιχειρηματολογία, που αναπτύσσουν, συνεκτιμούν τη χαμηλή έως μηδαμινή (πέραν του κύκλου των μελών του ΤΕΕ) αναγνωρισιμότητα του στην πλατιά κοινωνική διαστρωμάτωση των κατοίκων της πόλης, την ανύπαρκτη – ως τώρα- ενασχόλησή του με την καθημερινότητα και τα προβλήματα, πέραν βέβαια των τεχνικών μεγάλων έργων, γι αυτό και αμφισβητούν τη δυνατότητα διείσδυσής του στα αποκαλούμενα λαϊκά στρώματα».
Το πρωτοσέλιδο της «Καρφίτσας» της 21ης Ιουλίου.