, Παρασκευή
12 Απριλίου 2024

search icon search icon

Κ. Γιαννακίδου: Το νόημα των εκλογών της 7/7 – Θα ανατείλει μια νέα εποχή για την Ελλάδα;

Η εκλογική διαδικασία, κορυφαία πολιτειακή εκδήλωση, αλλά και το κατ΄ εξοχήν δημοκρατικό δικαίωμα του πολίτη, στις 7/7, αναμένεται, αναμφισβήτητα, να σηματοδοτήσει μία νέα εποχή για την χώρα, από όποια πλευρά και αν το δούμε.
Της ΚΟΥΛΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΟΥ*
Το εκλογικό αποτέλεσμα των πρόσφατων ευρωεκλογών διαμόρφωσε ένα καινούργιο και μη αναμενόμενο, τουλάχιστον αναφορικά με την έκτασή του, πολιτικό σκηνικό. Ο λαός αποδοκίμασε ΕΝΤΟΝΟΤΑΤΑ την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που εφαρμόσθηκε τουλάχιστον κατά την τελευταία 3ετία. Και απ΄ ότι τουλάχιστον δείχνουν τα μέχρι στιγμής δημοσκοπικά ευρήματα, η κυβερνώσα παράταξη δεν φαίνεται να συνειδητοποιεί το τι πραγματικά συνέβη, καθώς και το τι προοιωνίζεται. Η ΝΔ προσπαθεί να εξαργυρώσει και στις εθνικές εκλογές το αποτέλεσμα αυτό, υπάρχουν όμως εντονότατες ανησυχίες και προβληματισμοί κατά πόσο ένα ανάλογο αποτέλεσμα δεν θα οδηγήσει σε αμετροεπείς ενέργειες. Αρχηγοκεντρικοί πολιτικοί σχηματισμοί, οι οποίοι ιδιαίτερα κατά την τελευταία τετραετία σήκωσαν μεγάλο «ντόρο», εξαφανίζονται και νέες –αδοκίμαστες– συνθέσεις επιχειρούν να καλύψουν αυτό το «κάπως περίεργο» κενό.
Σε αυτή δε την συγκυρία, η μεγάλη προοδευτική και σοσιαλιστική παράταξη, αυτή που διαχρονικά θεμελίωσε και ανέπτυξε το κοινωνικό κράτος, το ΚΙΝ.ΑΛ.-ΠΑ.ΣΟ.Κ., αυτή η ιδεολογία που προσέφερε τα μέγιστα στην πατρίδα, που ήταν το σωσίβιο σωτηρίας της κατά την παγκόσμια κρίση (που εμφανίσθηκε προτού 12 χρόνια), που λοιδορήθηκε από πολλούς – και που αναμφισβήτητα έκανε και μεγάλα λάθη, ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙ –ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ– ΕΝΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΒΑΡΟΣ, πιθανόν και το μεγαλύτερο.
Να είναι το βαρόμετρο, η εγγύηση, ο εξισορροποιητικός μηχανισμός, η δικλείδα ασφαλείας, ότι Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΔΙΧΑΣΜΟΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ δεν θα συνεχισθεί. Ότι οι πολίτες θα αισθάνονται ασφαλείς, ότι θα επικρατήσει, τελικά, η κανονικότητα, ότι η προσδοκώμενη ανάπτυξη και η φυγή από το τέλμα όχι μόνο δεν θα φαλκιδεύσουν τα όποια κοινωνικά δικαιώματα έχουν αντέξει, αλλά προοδευτικά θα επεκταθούν προς ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων και προς την επανάκαμψη της μεσαίας τάξης.
Όποιος ενσκήψει και μελετήσει το «ΣΧΕΔΙΟ ΕΛΛΑΔΑ» που ήδη έχει κατατεθεί στο κοινοβούλιο από την παράταξή μας, θα διαπιστώσει εύκολα ότι «δεν υιοθετούμε τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα»,  ούτε «υποσχόμαστε λαγούς με πετραχήλια». Άλλοι τα έχουν αναγάγει σε ψευδεπίγραφη επιστήμη. Άλλοι μετέφεραν στην πολιτική κονίστρα την μεταγραφολογία του ποδοσφαίρου και της καλαθόσφαιρας, ενίοτε και αργυρώνητη. Η δική μας, διαχρονικά μεγάλη παράταξη, επιθυμεί, με την στήριξη όλων των ΕΛΛΗΝΩΝ, να χτίσουμε, με γνώση, εμπειρία και αποφασιστικότητα, την Ελλάδα της παραγωγής, των ίσων ευκαιριών, της κοινωνικής αλληλεγγύη , της επιστήμης, της ισονομίας.
Στην προσπάθεια αυτή δεν πρέπει να απουσιάσει κανένας πολίτης και ιδιαίτερα οι δημοκρατικοί. Το μέλλον της χώρας πρέπει να περιφρουρηθεί. Η χώρα δεν πρέπει να δηλώνει απούσα από τα μεγάλα γεγονότα που αναμένεται να συμβούν, ούτε να είναι στην ουρά αυτών. Οι νέοι άνθρωποι και ιδιαίτερα οι γυναίκες πρέπει να είναι μπροστάρηδες. Οι νέοι συμβολίζουν την ελπίδα, την αγωνιστικότητα, την αναζήτηση της εξέλιξης. Οι γυναίκες σηματοδοτούν την ηρεμία, την συναίνεση, την διαλλακτικότητα, την επιμονή. Με τις επιμέρους ιδιότητες της μητέρας, της συζύγου, της επιστήμονος, του ανοικτού μυαλού στις κοινωνικές ευαισθησίες πρέπει να αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο όλων των  προσπαθειών και εγχειρημάτων. Η αδιάλειπτη και ανιδιοτελής παρουσία μου στο σύνολο των κοινωνικών, πολιτικών, εργασιακών, πολιτιστικών, αθλητικών αγώνων, εκτιμώ ότι μου δίνει το δικαίωμα να ζητήσω την στήριξη και την ψήφο σας. ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΣΑΣ ΕΝΤΙΜΑ – ΔΥΝΑΜΙΚΑ – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ.
* Η Κούλα Γιαννακίδου είναι υποψήφια βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με το ΚΙΝΑΛ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.